Monday, January 31, 2011

Böcker....

Idag låg kameran i väskan och sa ingenting, naturligtvis då glömmer jag den. Undrar om man kan sätta ett litet larm på den så när den ser ett gäng glada tjejer så piper den! Uppfinnare sökes! För idag var det en SWEA coffeemorgon (swenglish) med bokbytardag. Man tar med böcker och tidningar, svenska helst och byter med varandra. Jag tog med en Mankell hem och lite tidningar och DVDer - Solsidan. Har hört talas om detta svenska mirakel och faktiskt sett ett halvt avsnitt, men fatta ingenting. Ja svår att fatta var den ju inte men vad som var roligt fatta jag inte. Någon sa till mig att jag bott utomlands för länge! Hmm. Jag knyckte den iallafall så nu skall den få en chans till.
Så några kort på alla glada sweor blir det inte idag! Men jag kanske kan hitta nåt annat i min fotolåda, den innehåller föresten nästan 30 000 kort. Kan ni tänka er 30 000 pappers kort i album? Tänka om man tog så mycket kort förr. Skulle inte gå an! OK låt mig gå och titta.....

Jag hittade ett kort som kan representera böcker. Våran bokklubb, vi träffas en gång i månaden, delar med oss av våra lästa böcker och lånar nya. Alltid ställs det till en god middag, lite vin och snacks. Nu finns det bara 2 st, ett tag var det 4, tror jag. Många har ju lämnat KL.


Sunday, January 30, 2011

Regn, regn......


Idag har det varit en grå och trist dag med regn hela tiden! När vi bodde här för 17 år sen, vaknade jag till sol varje morgon och klockan 4 kom ett tropiskt regn, som sen gick bort efter någon timme! Det slog nästan aldrig fel. Nu när vädret är upside down kan det regna i dagar, tja en hel månad och sen nästa månad inget regn alls. Det är varmare här som på alla andra ställen, vilket betyder mer vind, ibland extremt kraftig. Det är roligt att lyssna på malaysierna, när det regnar ett par dagar säger det , ja nu är det regnperiod, hmm, tror jag inte mycket på! Fast nu skall vi inte klaga, det är ju fortfarande varmt!! Och vi har fått städat och röjt ett överfyllt kontor. Fantastiskt! Nu väntar matlagning, Daniels poker gäng väntas igen och idag blir det hamburgare till dem.

OCH nu är det skollov en vecka och då får jag åka till mitt paradis, Langkawi. Vi åker upp på onsdag i 4 hela dagar. Flygresa på en timme och wips så kommer jag att få denna utsikt från "min" solstol.....Lycklig lottad!! Absolut!


Wednesday, January 26, 2011

Läkarbesök!


En gång om året gör vi ett heltest på kroppen! En förmiddag tar det. Man får svar direkt och man träffar två olika läkare. Sen kommer resultatet i en fin liten pärm med en CD skiva där man kan se sitt hjärta, magstrupen och annat äckligt! Billigt är det också! Förstås! Jag slutar aldrig att förvånas av sjukvården här, man ringer och beställer tid, då frågar de "när vill du komma" inte kom nästa år, för köerna är så långa. Hmm! Igår ringde min far att sa att han var på Östra sjukhuset i Göteborg. Oh nej! Men det visade sig inte vara något farligt, tack o lov. Man är bra långt bort om/när något händer.

Annars är det åter bara möten och möten. Nu har jag haft det första mötet med Graduation kommitteén på Daniels skola. Där var vi så många så det blir nog inte för mycket jobb, skratt! En av punkterna är att vi skall hitta en nominerings lista på talare som sen eleverna skall välja från. En utomstående, en elev och en lärare skall tala. Lite spännande i år, för de är många i årskullen, 50 st, 36 pojkar och bara 14 flickor. Tjejerna måste gilla läget när killarna skall fråga efter Prom date.

Sunday, January 23, 2011

Tjejmiddag!

Killarna skulle ha sin kväll, som de har ibland där de äter och dricker (för mycket) enligt samma koncept ett par gånger om året, så då bjöd Karin oss tjejer på middag! Alltid lika trevligt att gå till Karin för hon är en fantastisk kock! De bjöds på urgoda Bruschettas, Red Snapper med massa gott och denna goda fruktefterätt med kokosmjölk!


Sen spelade vi ett jätteroligt spel, måste köpa när jag kommer till Sverige. När då då! Eftersom jag gillar historia och har pluggat det så är det ett extra roligt spel (sen vann jag och Eva så ännu roligare, haha).

Eva, Hariett och Jeanette


Karin och Hariett

Hariett (igen!!!) och Lee Eng




Visst älskar man inte sådana här foto close ups? Här är jag och Eva iallafall. Vidare spelade vi något annat spel med en soffa inblandad, hmm, där lyckades jag göra så mitt lag förlora, illa illa, men klockan var ju faktiskt midnatt, haha!

Thursday, January 20, 2011

En helgdag mitt i veckan!

Det har vi många av här i Malaysia! Eftersom alla tre etniska grupperna respekteras och hedras firar man allas högtider. Jul, Kinesiska nyåret, Hari Raya, Depavali, kungars födelsedagar, sultaners födelsedag ,nationaldag, huvudstadens dag, Muhammeds födelsedag, Buddas födelsedag, arbetarnas dag och säkert 100 till som jag inte kommer på nu. Jo, Malaysias fotbollslandslag vann över Indonesien och då fick vi en ledig dag 31 januari. OCH, varför vi var lediga mitt i veckan var, Thaipusam. En hinduisk högtid, skall inte gå in på den nu men lediga var vi. Daniel hade ännu en pokerkväll med sina kompisar, som sov över, tror de somna vid 3.



Torsdagen drog jag o Lars till stan. Firandet av Thaipusam är mer i de indiska kvarteren, templen och i Batu Caves. I stan är det mest det kinesiska nyåret som man dekorerar för.



Fantastiska dekorer överallt. Det är kaninens år som kommer och de finns överallt, tom levande!




Att börja dagen med en kaffe på Espressamente, här på Bukit Bintang, är toppen! Titta på folklivet och höra stadens ljud får en att aldrig vilja bo någon annanstans!




Sen gick vi och skaffade en 4G Dongle! Internet är inte så himla snabbt här precis (fast WiFi funkar hur bra som helst, överallt). Routerna (namn på svenska??) kommer i slutet på månaden så vi köpte en dongle (sticka??) för att testa. Daniel var lyrisk, han laddade ner ett spel som normalt hade tagit timmar bara på några minuter!!

Annars har veckan varit full med MASBA möten, Bridgeintroduktion - kul med bridge men jag har insett att jag inte har tid. Får blir senare!

Monday, January 17, 2011

Lite ditt och datt!

Vi har haft möte i SWEA Världsmöte kommittée och då skulle vi ta kort för SWEA Nytt och det blev så här. Jag se ut som jag tappat ett bröst och lagt det i magen, kan det vara möjligt? Jäkla jul och Australien, alldeles för mycket god mat!! Karaktär!! Oh inte jag inte!


Jag åt lunch med min kära väninna Karin på vår golfklubb häromdagen. Karin skall flytta till Hong Kong efter 10 här i KL, trist. Vi har jobbat med MASBA ihop, bakat bröd ihop och annat skojigt!



Daniel gillar faktiskt att göra mat och härbärgar i köket ibland. Vi såg på ett par av Jamie Olivers program från hans senaste bok (som jag fick i julklapp).

Den är utmärkt och lätt att följa. Oftast tre rätter som man fixar på 30 minuter om man bara följer Jamies mening för mening. Kan rekommenderas.


Här rör Daniel ihop riven korv, morötter, lök, chillis, fänkål mm som kommer att bli en pasta sås! Urgott blev det!




En annan kväll var det pub kväll med MASBA i Bangsar. Väldans trevlig kväll faktiskt! Lite nytt och gammalt folk!


Sen hade killarna, Daniels kompisar pokerkväll hemma. Urmysigt att ha de hemma hos oss, inte för att det gänget springer ute, de är väldans skötsamma killar!

Wednesday, January 12, 2011

Fantastiskt och Urdumt!

Fantastiskt är att jag efter att ha gymnastiserat hjärnan lite (hårt jobb, haha) hittade en barndomskompis på Facebook, detta underbara verktyg! När jag var liten bodde jag i Onsala, någon gång på 60 talet köpte mina föräldrar ett sommarhus och två hus bort bodde Yvonne. Och det är henne jag nu återigen fått kontakten med, tänk efter 40 år. Vi gick i simskolan ihop, gick till Eks kiosk och lekte som man gjorde på den tiden. Vi var väl mellan 5 till 10 år, sen flyttade Yvonne och vi tappa kontakten. Yvonne verkar ha bättre minne än mig, tack o lov, men vi kommer på lite olika saker varteftersom vi chattar! Jag vill inte lägga ut något kort utan tillstånd så jag visar två andra kort från den tiden på 60 talet.

Jag på piren i Gottskär

Jag och mamma i trädgården


Urdumt är ett svenskt regeringsbeslut att stänga den svenska ambassaden i Kuala Lumpur. Besparingar på 300 miljoner! OK, spara är bra men på rätt sätt. Att lägga ner en väl fungerande ambassad i ett land som Malaysia är faktiskt urdumt. Dels ligger Malaysia i Asien, Asien är en dynamisk del av världen där mycket händer och kommer (om inte redan) leda världsekonomin i framtiden. Många svenska företag finns redan etablerade här och man har ett bra samarbete med ambassaden. Malaysia är ett mycket välfungerande muslimskt land, vilka signaler skickar man i en orolig värld som denna med oenigheter i religioner och kulturer emellan? Man borde ta vara på det istället för att kasta iväg sådana möjligheter. Politiskt spel, skulle jag vilja kalla det och då blir fel spelare drabbade. Vi har egna erfarenheter av ambassaden och näringslivet här i KL, efter snart 10 år och vet att vi har och haft hårt arbetande ambassdörer. Ett mycket tragiskt beslut!


SWEA på besök på ambassad residenset när Bruno Beijer var ambassadör

Monday, January 10, 2011

Sydney del 2!

Tamarama beach

Sydney är strändernas stad - Manly, Bondi, Bronte, Coogee beaches med många flera! Det är en fröjd att vandra längs med dem och se surfare, simmare och livvakter samsas om de häftiga vågorna. Jag brukar spana efter hajar, jag! Sist vi var nere fick de stänga Coogee för den ständigt vakande helikoptern att spånat en haj! Spännande! Lars sa han skulle ta surflektion, men han kom inte så långt, han badade iallafall. ca 20+!

Surfare vid Bronte beach

Bondi beach

Här är jag på klipporna vid Manly beach mot Shelly beach, där ett av våra favorit lunch ställen finns, Le Kiosk.


Vi åt middag med Sue och Ian, ett engelsk par som flyttade till Sydney för 24 år sen. Jättetrevliga och vi hade en härlig kväll på en utsökt restaurang i Manly. Sue och jag är blog kompisar genom scrap bookingen!


På utkik efter hajar vid Manly siktade vi denna lilla australienska Echidna, en stor variant av vår igelkott!

Friday, January 7, 2011

Nyår i Sydney!

Sydney, en av världens vackraste städer! Där firade vi nyår för 4 gången! Känns riktigt hemma nu, vilket är bra eftersom planerna att flytta dit för gott finns i framtiden! Denna gång tog vi tillvaron som den kom utan några planer. Lars sprang sin vanliga runda tidig morgon i parken!


Vi ägnade mycket tid åt att äta, Australien har tyvärr ett rykte om att ha dålig mat! Vilket är helt fel, de har fantastiska råvaror och kan verkligen konsten att laga till dem. Fisk, skaldjur, kött, grönsaker, ja allt. Jag älskar att köpa Womens weekly recept tidningar och som vi använder här hemma hela tiden. Lätt mat, inga tunga rätter! Denna resan gjorde vi något vi aldrig gjort, lunch i den revolverande restaurangen i deras TV torn!





Shopping som vanligt! Marknader, QVB, Pitt street, Manly mm. Julen var kvar och fantastiskt dekorationer fanns överallt. Vädret varierade från 30+ ner till 20+, blandat sol och regn. Nyheterna dominerades av de hemska översvämningarn i norr. Ytor lika stora som Frankrike och Tyskland tillsammans låg under vatten. Annars var det cricket som gällde, The Ashes, som spelats sen 1886 (tror jag) mellan England och Australien. Askan (som är askan av en cricketboll) finns i en urna i England och används bara symboliskt. Köerna till bussarn för att åka till matchen var enorma lika långa som köerna för att komma med färjorna. Denna tid i Sydney är hög säsong för turister! Så kom då högpunkten för oss och alla andra miljoner, nyåret. Klockan 12 stängs hela området runt The Rocks och operahuset av och man måste ha biljett för att komma in. Folk parkerade sig, tältade mm tidigt på morgon för att få en bra plats.



Vi är lyckliga för vi bor inom området, Quay Grand Suites (syns till vänster av de låga glas byggnaderna). De har alltid en nyårsfest som vi nu för andra gången är med på, god middag, viner och trevliga människor! Men vi bryter upp vid 11 tiden för att gå till vår lägenhet, förbereder champagnflaskan och parkera oss på våran balkong. Här är jag med männen i mitt liv och utsikten från lägenheten, så ni förstår, det är nämligen på bron som det bästa fyrverkeriet utspelar sig!






5 miljoner dollars spenderas på denna kväll, 1.5 på fyrverkeriet och resten på säkerhet och ordning och reda, för de är det verkligen duktiga på! På morgon kan man knappt se att det varit en miljon plus människor i området.

Förra gången tog Lars 100 kort på själva fyrverkeriet, denna gången inga!! Men tro mig det är spektakulärt! Fortsättning följer....

Tuesday, January 4, 2011

Gott Nytt År 2011!


Hej, en snabb post idag för att önska er alla ett gott nytt 2011! Kom hem från Sydney igår kväll och har mycket att fixa innan skolan börjar på måndag. Detta kort togs av en inte så nykter gäst, därav kvaliteten, på nyårspartyt vi var på. Tyvärr, för det är ett gott kort på oss tre! Återkommer snart med bilder och händelser från Oz.