Saturday, April 30, 2011

Byggmöten...


Trodde det skulle bli mindre möten efter SWEA VM var slut. Men nu har vi byggmöten varje lördag i lägenheten. Om dom gillar jag inte. Det är det mest bullrigaste jag varit med, å då bor jag i Asien!! Skratt! Alltid 5 eller fler gubbar! som pratar i mun på varandra och så rätt som det är så tystnar dom, stirrar på mig och menar att nu skall du prata, va? jag? ja, då har de sagt en fråga till mig som jag måste prompt bestämma. Va då, jag hörde ju inte ens frågan! Jag är helt slut efter dessa sessioner, himla varmt är det där också eftersom det inte finns fläktar förutom en jättebyggfläkt i ett hörne och aircondition! Fast lite kul är det ju förstås, skratt, att vara med från början att bygga upp och inreda en lägenhet!

Så ja, här skall en kontakt sitta! Nej det går inte där, det är för lågt, för högt, för snett, för galet, för onormalt men nu vänder vi oss till Gunilla hon får bestämma...

Friday, April 29, 2011

Nashas nya kontor!


Nasha med blommorna jag, Lars och Daniel skickade henne.

Nasha är en kär väninna till mig, vi har känt varandra hela tiden jag bott i KL. Hon däremot har bott i Malaysia i över 20 år. Träffade en malaj och gifte sig, fick två barn och startade en resebyrå, Malai Adventure! Nasha har bokat många reser och ordnat arrangemang åt både SWEA och Sweor. Malai Adventure var också med på ett hörn när SKF hade sin stora konferens här förra året. Varför vi träffades hos Nasha denna torsdag eftermiddag var för att hotel Istana ville bjuda på Tea i hennes nya lokaler. Trevligt och mycket god mat. Tea är ju inte bara en kopp te utan en full buffé med mat och godsaker.

Maria, Helen, Nasha, jag

Mumsiga kakor bjöds det på!

Sunday, April 24, 2011

Innovation days

Den 6-10 maj går, Swedish Malaysia Innovation days, av stapeln. Det är den svenska ambassaden i Kuala Lumpur (som ju den svenska regeringen stänger för gott i juli) som tillsammans med Exportrådet, MASBA mfl anordnar dessa dagar. I ett av våra nyare centrala shoppingcentren, Pavilion, blir det bland annat utställningar och ett forum. Flera av de svenska företagen kommer att visa upp sig.Under forumet blir det tal av många prominenta duktiga företagare och andra. Under helgen blir det även en Youth Festival! Det hela inleds också den första kvällen av en Gala middag i Alfred Nobels anda. Där är jag med som en av MASBA directors med och anordnar. Det kommer bli en mycket spännande kväll med kända talare, Fredrik Hären och Malaysias landsfader Tun Dr Mahathir (min idol), uppträdande av svenska och malaysiska artister och förstås en förstaklassisk middag. I ren nobelmiddags anda, kan jag ju inte avslöja vad som skall serveras. Men vi har provsmakat alla rätter, lagade av den svenske kocken Michael Elfwing, så jag kan gå igod att den är utsökt god. Jag kommer naturligtvis rapportera med bilder och annat senare. Vi hade ett möte i dag på Hilton och då insisterade Peter från ambassaden att sätta en videokamera framför oss och vi var tvungna att säga något. Den videon ligger nu på You Tube, det finns faktiskt skäl varför jag inte har hamnat där förut, hallå!! Skratt. Men vi får väl bjuda på oss själva så här är länken! Klicka här!

Saturday, April 23, 2011

Längtan.....

Nu har jag börjat längta till landet, ja till Grundsund alltså. Det är ju inte bara att pinna dit över en helg utan nu får jag vänta till midsommar. Vår lilla ombyggnad hoppas jag då vara färdig. Ett nytt trapphus med en extra toalett (välbehövlig när man är många och bara har en), en ny, mindre brant, trapp och en större hall, blir det. Vi passar även på att bygga om badrummet, lite trodde vi. Men när vi väl hade tagit bort en liten sak så sa lagen, nej då måste vi göra så annars gäller inte försäkringar och tillstånd osv. Så det blir ett helt nytt badrum, rätt och slätt. Men det är jag ju inte ledsen över precis, bara den lantliga känslan behålls! Det är lite kul att jämföra, för vi håller ju på som bäst att inreda vår framtida lägenhet här i KL. Priser är en sak! Gissa var det kostar mest? Haha, ja just det, vilken skillnad. Daniel, byggaren, i Gsund gör ett jättebra och duktigt jobb, med kanske max 5 killar. Här har Mr Lim, vår byggare, en lista på 70 gubbar som skall ha tillträde. Vi har möten varje lördag och går igen i detalj, millimeter för millimeter för att inte missa något!

Här en del av vårt condo!

Fast det hit jag längtar nu....

...till tystnaden och lugnet!

Snart skall jag berätta om ambassadens innovation days och Nobel gala middagen i maj. MASBA är ju medarrangör men min kollega gör allt arbete så för tillfället hänger jag bara på, gillar inte det så skarpt men strunt idet. Det bästa med det hela är att DR Mahathir är en av talarna på middagen och jag hoppas det ger mig chansen att få skaka hand med en av mina absolut största idoler. Men jag lovar skriva mer om detta snart!

Wednesday, April 20, 2011

Påsklunch!

Påsk är faktiskt inget vi firar i min lilla familj, kan inte minnas om och när vi gjort det. Men lite mat kan det ju bli, ett ägg extra, lax till middag, nej men jag vet inte. Strunt i det! I går hade vi iallafall påsk lunch med SWEA. Vi knöt, massa mat, jag blundande och låtsades att det var jul, för i Sverige äter man samma mat till jul, påsk och midsommar! Med vissa undantag förstås, haha! God mat, som fick mig att halvsova framför TVn hela kvällen! Man blir dässt(?) av sill, jansson, köttbullar, prinskorvar från Charlotte och Sverige, prästost mm. Jag hade bakat, gissa? ja just det cupcakes. Inte det bästa man kan äta efter en gedigen buffé, haha! Men det är ju så kul! Här är lite bilder, tagna av någon av SWEA tjejerna!

Anette, Ulrika, Jeanette, Ann-Sofie mfl.

Anna-Lena och Madeleine.

Mina cupcakes!

Inte kan man väl baka och äta alla dessa, någon fråga om jag säljer!!?? Och det kanske kan vara en bra idé, så om ni vill köpa så why not! Gäller ju bara er i Kuala Lumpur alltså, haha!!

Sunday, April 17, 2011

Tjejmiddag, bakkurs och golf!

Denna vecka har varit full av möten men också nöjen! Vi hade två möten med ambassaden angående Innovation days, som MASBA är med på ett hörn genom en gala middag i Nobels anda. Återkommer mer om det snart. Sen var det MASBA pub kväll som vanligt en gång i månaden! Under helgen har det varit golf, Maybank Malaysian Open på "vår" bana, KLGCC. Där har vi nu köpt ett livslång medlemskap, en fantastisk golfbana och klubb. Tyvärr regnade det bort en hel del tid men de lyckades ändå genomföra vad som skulle göras. Söndagen, då jag var på plats, bjöd på sol och ett fantastiskt spel hela dagen. Svensken Alexander Norén låg bra till men det var ändå 17 årige, Manassero, som vann! Se här så vacker vår bana är.


Här står Lars och spanar!


I fredags kväll var det herrmiddag (igen!) hos Hans och Lars var där. Då passade Jeanette på att bjuda in tjejerna till en trevlig middag och spelkväll.

Jeanette och Karin

Lee Eng och Lotta

Karin och Harriet


Jag hade bakat choklad cupcakes med en choklad ganache (smält mörk choklad med grädde) och rosa frosting! De fick Jeanette som present istället för en blomma!

På lördagmorgon tänkte jag det var käckt att gå på en bakkurs. Kursen handlade om att dekorera kakor eller liknande. Ville lära mig mer för att kunna dekorera mina cupcakes och igen alltid kul att träffa lokalt folk. Med var en indisk familj och en malaj kvinna, hon var verkligen trevlig och rolig!! Kursen leddes av Angeline som verkade kunna det här med dekoration även i sömnen!

Angeline och Nina(?) demonstrerar!


Monday, April 11, 2011

Hobbymania!

Jag har alltid haft en hobby, har prövat på en hel del saker! Gillar att göra saker med händerna. Så här är en lista på vad jag prövat på....I England på 80talet: knyppling. Jag gick på kurs med ett gäng glada tanter, snittålder 85, jättekul, fast jag lärde mig aldrig att dricka mjölk med te i, som de insisterade att man måste göra, haha. Jag gick också och lärde mig göra blomsterarrangemang. I Frankrike blev de målning som akvarell- och porslinsmålning. Ett utmärkt sätt att lära sig språket eftersom där var det bara fransyskor. I Sverige tog jag upp stickning och brodering. Jag hade också agenturen ett tag för Elisabeth Bradley design, fantastiska arbeten. Sen i Malaysia blev det smycketillverkning, mina franska väninnor fick mig in på den linjen, kul ett tag! Sen blev det scrapbooking och korttillverkning, min svenska väninna Anna-Karin introducerade mig och nu är jag fast. Karin lärde mig att baka bröd och nu har jag hittat cupcakes. Det roliga med dessa hobbyn är att man träffar många trevliga människor och ett utmärkt sätt när man bor utomlands att komma lokalbefolkningen närmare. Just nu har jag tagit upp stickning igen, fast det gör jag ju på min egen kammare men scrapbooking har gett mig många lokala vänner. Det tokiga med mig är att när jag börjar en ny hobby får jag galna köpsjukan! Man kan ju köpa böcker, tidningar, material och ännu mer material. Ni skall se nu när jag blivit såld på att göra cupcakes, hugaligen så mycket roliga saker man kan köpa, sockerfärger, stansar, formar, spritsar................

Liksom när jag läser en bok, ja det var ju just det, det kan jag inte, måste iallafall ha två böcker igång samtidigt, just nu läser jag

Och här är mina stickningar som jag håller på med, ja helt rätt, två stycken en kimono till kalla svenska sommarkvällar och en halsduk till min svärmor.


Friday, April 8, 2011

Cupcakes!

Jag googla för att se om man hade ett svenskt namn på Cupcakes, men hitta inget! Muffins? Samma sak? Ingen aning. Strunt i det. Jag tittar på Georgetown DC Cupcakes på TV, två systrar som öppnat bageri med bara cup cakes. Såg så himla roligt ut, som att göra kort fast i köket, skratt, så jag ville pröva. Jag är ju ingen kakmoster precis! Hittade en blandning av olika recept plus förstås systrarnas frosting (svenska?). Gösta petter vad mycket smör och socker som går åt, och JA de blev sååå söta men sååå goda. Luftiga och fluffiga! Så här gick det till....



Alla ingredienser till själva kakan, ägg, smör, socker, vaniljextrakt, bikarbonat, mjölk, äppelcidervinäger, mjöl och choklad.


Ser det inte yummy ut? Fluffigt!

Och så ingredienserna till toppen, frosting; smör (igen), cream cheese, icing socker och vaniljextrakt.


Nu är de klara med frostingen på och det är nu man kan ha skoj med att dekorarera dem. Tyvärr hade jag bara lite, ja vad heter det nu då?


ja såna här....Om jag gör om det här skall jag göra de roligare och ha mindre smet i varje form! Man lär sig! Jag gjorde några minisar också och de blev så här...



Söta?


Och så kom då höjdpunkten, fikat! Mums! Nu är det dags att ställa sig på treadmillen (gåbandet) en god halvtimme, fast det kanske behövs längre, dessa måste innehålla 1000 kalorier, haha!


The life of a Cupcake!

Thursday, April 7, 2011

Festbilder från SWEA gala middag!

Här kommer lite fina bilder från våran avslutningsmiddag under Världsmötet (SWEA). Vi var ca 200 kvinnor från hela världen som gjorde denna kväll minnesvärld! Madeleine med sin festgrupp hade gjort ett fantastiskt jobb med att arrangera allt. Modevisning, malaysisk dans, god mat, tal och annat gjorde kvällen magisk. Alla var jättenöjda! OK här är ett bildspel...


Kvällen började med drink i den vackra foajen, Ulrika och Linda registrerade alla gäster som också fick veta vilket bord de skulle sitta vid.


Jag och Anki, som inte behövde jobba denna kväll utan bara vara värdinna vid respektive bord. Anki bjöd på Champagne på sitt rum innan!


Bland gästerna hittade vi naturligtvis SWEA Internationals ordförande Åsa-Lena Lööf (till höger) och tidigare ordförande Christina Moliteus. Båda har varit hos oss i KL tidigare och de är alltid lika angenämt att träffa dessa två mycket trevliga och positiva damer.



Eva Linder, gammal KL SWEA, nu boende i Stockholm, men hon hotar med att komma tillbaka till KL snart! Alltid så välkommen så! Eva var kvällens konferencier och gjorde det jättebra, förutom när hon utbrister Hallelujah. då ramla jag av scenen! Skratt!


Våran ordförande Maria Harkins och Asiens Regionordförande Mimmi Svensson, hälsar oss alla välkomna!


Vi bjöds på fantastiska danser av de olika etnitiska grupperna, kines, malay och indisk. Sen blev det en modeshow av helt fantastiska kreationer av i.KARRTiNi. Helt rätt, batik är väldigt malaysiskt och när det är handmålat på siden som ovan, då blir det helt korrekt.


Maria, Nasha, Madeleine,Anki,Annelie,Jag,Linda,Lena och Helen

Sen blev hela VM kommittéen uppkallade på scen. Vi fick ta emot ett varmt tack och små gåvor, bla ett vackert bärnstens smycke!


Här mottager jag present och tack från Åsa-Lena. Vid midnatt var det slut på den underbara kväll. Jag stupa i säng, framförallt för att jag skulle ju upp klockan 5 och tillsammans med Nasha skicka iväg bussar till utflykt och flygplats!



Tuesday, April 5, 2011

Det sociala livet...

Mitt liv har börjat återta en normal form nu efter VM slut! Göra kort (se här), äta lunch med väninnor, MASBA jobb, daliga 30 minuters promenaden och annat. I går hade vi en vin och fest kväll med SWEA för att fira att VM var slut och tacka oss själva för ett gott jobb! Hörde att berömmet även nått Drottning Silvia i New York! Jo jag tackar jag! Idag är det kaffemorgon med temat akupunktur, ville gärna gå men sov jättedåligt inatt och tog igen det nu på morgon (fortfarande lite jet-lagged)! Men nu väntar arbetslunch med MASBA, vi skall ju ha en nobelmiddag tillsammans med ambassaden i maj, så nu brinner det i knutarna för maj kommer snart!

Nasha och Jessika

Vi väntar spänt på lotteridragning!

I söndags var vi ute och åt på Pressroom med Hans, Ingrid och Nisse. De sistnämnda är här tillfälligt för att ta emot en ärosam titel, som delas ut av sultanen i en av de nio staterna bla för god tjänst.

Lars och Hans


Datin Ingrid



Jag och Dato' Nils


Måste lägga in ett gott kort på vår lilla Tequila! Sicket yrväder. Hon låg i min säng dessutom när jag var i Sverige! Förstod inte alls när Lars sa att han hade en kvinna vid sin sida i sängen, skratt!

Friday, April 1, 2011

En vecka i Sverige!

Det var det sista lovet som Daniel hade och vi beslöt oss för att åka till Sverige , han och jag! Där var det kallt men solen sken för det mesta och de stackars svenskarna slängde av sig kläderna och satte näsa i solen. Jag huttra omkring med dunjacka och frös i den kalla vinden. Men vi fick träffa familjen, farmor o farfar, morfar o Kerstin, min bror och hela hans klan, min moster, Ella o Lars. Alltid lika trevligt. Vi var ett par dagar i Grundsund och prata med snickaren som skall bygga om vårt lilla sommarhus. Men jag berättar istället med lite bilder....

Vi började tidig morgon att baka lite frallor, alltid lika kul att stöka i sommarstugans kök!
Gott blev det med!


Ute i solen hittade jag lite snödroppar som vittnade om att våren var på väg!


Men o andra sidan så flöt isflaken in mot land som vittnade om den
bistra vintern som varit! Hugaligen!


Då var det gott med ett varmt skratt, så jag nästan ramlar ur bild. Kerstin gjorde mat
alla dagar i Gsund, tack, här äter vi god varmrökt lax med romsås!


Väl nere i Göteborg igen, gick vi på Mauritz Café, som de hotat att stänga pga av en löjligt kraftig hyresökning. Läste en artikel på väggen, som sa att Varför skall jag gå till Fredsgatan när det både är enklare och billigare att parkera på en av de olika köpcentren utanför stan, samma butiker finns ju där som inne i stan dvs kedjorna och telefonbutiker. OM det inte vore för Mauritz café! Instämmer helt! Detta underbara ställe med stans absolut bästa bullar!! Nej, Rädda Maruitz!!


Hos min bror var det full rulle, med 3 barnbarn var det allmänt kaos. Men vi fick god mat och en trevlig pratstund. Min äldsta brorsbarn med sin familj skall åka till USA på ett år och jobba, Daniel blev tänd på att åka dit och hälsa på under sitt lediga halvår nu innan univeristetsstudierna startar.

Dagen efter tog Ewa med oss till Nääs Bomullsfabriken som är en gigantisk (men mysig) klädaffär för dam, herr och barn, en liten inredningsavdelning fanns med! Vi shoppade loss ordentligt! Romantiskt med spets är det som gäller nu, märkte jag!


Efteråt gick vi ner till Nääs fabriker (samma byggnad) och hotellet och åt en fantastisk lunch! Kaffet tog vi vid brasan. Urmysigt! Tavlorna bakom oss har Laila (Laila & Björn, frisörer i Göteborg) målat, tyvärr var det redan sålda för det var helt underbara! Laila är väninna till Ewa!

På kvällen var vi hembjudna till Ella och Lars som alltid ställer upp och tillverkar de mest fantastiska måltider till oss. Daniel älskar att gå dit, inte bara för den goda maten skull utan att han känner sig alltid välkommen och de behöver alltid hans datakunskaper, vilken han uppskattar!


Sista kvällen kom pappa ner till oss och vi åt kräftor (Kerstin var sjuk). Dessa underbara skaldjur! Vi hade också köpt Löjrom, oh så gott det var och trevligt! En hektisk vecka, jag lyckades bli förkyld också, men trevlig. Jo jag träffade Linda också, hon kom med lunch när jag höll på och packa! Nu i skrivande stund sitter jag och funderar på att gå ut i solen och ta mig ett bad i poolen, 35 grader ute. Härligt att vara hemma igen och goda nyheter. Vi får stanna kvar i Malaysia iallafall till jul! Yiipee!!