Wednesday, July 27, 2011

Fisk och skaldjur!

Det är något vi äter mycket av när vi är i Sverige. Havskatt, marulk, helleflundra, kräftor, krabbor och räkor, mumsigt! Vi har en räktrålare som kommer in varje torsdag och har sin hemmahamn här. Fiskaffär finns tyvärr inte i Grundsund men väl i Fiskebäckskil och i Lysekil. Att fiska själv ligger väl inte oss i fatet, kul att fiska men man kan ju inte fånga filéer, skratt! Vi var och hämta Abhi, Nya Zeeländaren vars mor och far nu flyttat till Stockholm från Kuala Lumpur, på centralen i Göteborg på lördagen. Abhi, Daniel och Fred gick i samma skola i KL och skall nu vara en natt hos oss innann vi kör dem till Norge. Väl uppe i Gsund tog Lars med dem ut på en fisketur.

Abhi, Daniel och Fred.


Inte undra på att jag föredrar fiskaffären, haha. Men kul hade de. Men det har varit mycket makrill i år, en granne kom och fråga om vi ville ha fisk, han hade fått upp 87 st!! Senare på kvällen var vi bjudna till en annan granne på skaldjur. Trevligt!

Birgitta och Lars


Jag och Ingmar.

Monday, July 25, 2011

En solig dag!

Ja det var en solig dag jag skall skriva om men eftersom jag ligger efter i bloggningen så kom det en molnig och sorglig dag emellan. Jag tänker på Norge. Jag skulle kunna skriva mycket om denna tragiska händelse men väljer att inte göra det utan fokuserar på min vanliga dagbok istället. Men jag vill ändå nämna hur allvarligt jag tycker det är med det främlingshat som finns i Europa idag och som tar sig uttryck som i händelsen, som jag kallar en terrorist handling, med en ung kille från extrem högern. Kom ihåg att det bara behövdes en från samma åsiktsplan för en sådär 70 år sen för att åstadkomma något fasanfullt. OK, nu går vi vidare...

Det var en solig dag i torsdags, killarna sov och jag och Lars tog en tur på sjön och åt lunch i båten.


På eftermiddagen spelade vi 9 hål med Agneta och Mats på Näreby golf, en Play and Pay bana, en mycket rolig sådan, i närheten. Anne och Bosse kom när vi var klara och vi gick en runda till med dem. Bosse gick ett över par och vi spelade ganska hyfsat allihopa.


Här är gänget som kännt varandra sen 70 talet. Jag, Mats, Agneta, Anne, Lars och Bosse.

På kvällen kom Agneta och Mats upp från sin båt och vi kunde grilla. Regnet hängde i luften men vi lyckades äta ute men sen fick vi gå in. Något som vi alltid gjort när vi träffats, iallafall förr var att spela spel. Denna gång blev det MIG, tror jag det hette. Kul!

Thursday, July 21, 2011

Här är det livat...

När Lars anlänt så blir livet mer livat så att säga! Många inköp för utbyggnaden och uppsättningar mm, båten kom på plats, sen var vi tvungen att dra en snabbis till Göteborg för att hämta mitt pass (berättar varför senare). Vi passade på att hälsa på det SKF Malaysiska laget på skolan där de bodde. Unga söta och artiga flickor, som tyvärr fick storstryk i alla matcher, hade ingen chans mot elitspelande svenska lag. Hoppas deras självförtroende inte åkte allt för mycket ner i botten utan att de ser Gothia cup som en chans att komma ut och se en del av världen. Vi hann inte se någon match. På onsdagen drog Lars och Daniel till Strömstad för att hämta Fred, Daniels kompis från KL. Väl tillbaka kom kajakerna i sjön och de tog en båttur och sen drog de upp en makrill. Härligt liv.

De paddlade runt Ösö genom hamnen och kanalen.

De racade in till kaj så vattnet sprutade!

På kvällen kom Agneta och Mats med dotter och svärson i sin segelbåt. De brukar alltid lägga till några nätter i Grundsund och det är alltid lika trevligt att träffas.

Malin, Emil och Mats.


Lars och Agneta.

Pappa och Kerstin bjöd på fika och gav Daniel en examenspresent, en Nikon. En fantastisk överraskning. Han blev förstås jätteglad och har redan tagit massor av härliga bilder. Han ser tillvaron annorlunda än oss gamlingar och det syns från hans kameraperspektiv.

Daniel och morfar.

Friday, July 15, 2011

Göteborg och Kungsbacka besök!

Vi åkte ner till Göteborg, dels för att hämta Lars på Landvetter, dels för att titta till vårt möbellager i Kungsbacka. Vi passade på att göra fantastiska Kungsmässan ett besök. Finns det något bättre köpcentrum (hemskt svenskt namn på ett "mall")? Men det roligaste var faktiskt att jag hade bestämt träff med en gammal barndomsvän, Yvonne, som jag inte sett sen 60 talet, alltså 41 år sen. Vi har hittat varandra tack vare facebook. Det blev ett kärt möte och Yvonne var sig lik, jag kom ihåg hennes vackra ögon. En jättetrevlig tjej nu som då!


Senare på kvällen kom Eva, min svägerska som bor i USA, på besök. Eva är i Sverige en vecka för att bland annat besöka sin 95 åriga gamla mor. Alltid lika trevligt att träffas, fnittriga som vi är båda två, hihi.



Daniel med sin faster!

Det blev två nätter i Göteborg. Första kvällen åt vi middag hos Ella och Lars, alltid lika god mat och trevligt. Vi hann också träffa min moster, Gerd, hon var väldans pigg och glad. Jag hade bakat bullar innan vi åkte ner, vilka var alldeles utmärkta som små presenter till alla.

Goda, ja ja, jag tycker det själv, kanelbullar!

Sen kom då torsdagen och vi åkte till Landvetter för att hämta Lars. Där stod det att planet var försenat så vi bestämde oss att åka ner till stan och shoppa lite. Då ringde Lars och sa att han var i Amsterdam??? Det blev fel på ena motorn efter 40 minuters flygning så de fick vända och flyga på låg höjd tillbaka. Där blev han sen bokad på 12 planet. Så vi var på väg och åka upp igen till Landvetter då han skickade ett sms från planet, tekniskt fel!! Så de kom iväg 1.5 timme senare och landade sen till slut klockan 3. Jag hade kameran med mig men kom i inte för mig att ta något kort för tårarna rann, glad att han var här efter 4 veckor! På tok för lång tid!

Wednesday, July 13, 2011

Farmor och Farfar!

När huset var iordingställt så kom farmor och farfar på besök! Vädret var fantastiskt och vi tog en promenad till Pelles rökeri och åt en god lunch på bryggan. Mycket folk, trevlig personal gjorde lunchen extra god. På kvällen innan de åkte hem lagade Daniel en god italiensk middag med bland annat en kalasgod pesto och chevre chaude!

På PellesRökeri!


Salladsbädd med Chevre chaude, Rocket, Pesto och Serano skinka a la Daniel!

Monday, July 11, 2011

Snickeri och städning!

Jag vill visa Thomas, snickaren som byggt om/till vårt hus. Här är han är i färd att skära ut en skiva som skall sitt på nocken av huset, bohusländska detaljer. Säga vad man vill om planering, tid mm men när de väl jobbar gör de ett kanon bra jobb. Snickarna här är duktiga. Daniel fick hjälpa till och städa så det skulle gå fortare att få iordning. Stackars grannen (i det vita huset) har inte kunnat hänga sin tvätt på grund av allt bröte.


Sunday, July 10, 2011

Rapport från sommar Sverige!

Har nu äntligen fått bort den sista penalen från golvet och börjar se ljuset i tunneln. En byggnation som dragit ut på tiden. Visserligen är byggställningarna kvar på huset, taknocken skall på på tisdag men sen åker den ner! Lars kommer på torsdag, Daniel längtar, äntligen nån som kan gå ut och kajaka med honom, eftersom han har en feg morsa! Nya möbler är på plats och utbyggnaden blev fantastiskt bra, är supernöjd! Vi har väl inte vart så sociala, allt hus jobb har tagit på krafterna, skall inte gå in på det nu!! En kväll var vi bjudna till våra underbara grannar på middag tillsammans med pappa och Kerstin och en annan granne Kerstin.

Kerstin och Kerstin

Jag och Margaretha

Lasse och Daniel

Vädret har varit bra, ömsom sol och moln, hyfsad temperatur och lite regn. Väldigt skönt faktiskt. En kväll drog jag själv ner till Svanesund för att hälsa på min väninna Yvonne, nu boende i Kina. En som alltid trevlig vinkväll med god mat väntade mig!


Yvonne, alltid glad!


God mat!

Wednesday, July 6, 2011

Sorgligt!

Igår fick vi beskedet att en god väns son tragiskt förolyckats! Våra tankar går till familjen och tankarna går också till hur vikitgt det är att ta hand om varandra och glädjas av varje minut vi får vara tillsammans! Nu har jag suttit länge nog och tittat på min egen sovande son så nu får jag nog gå ut i det vackra vädret!