Tuesday, November 29, 2011

Råttor och tigrar!

Ja bor man i tropikerna så gör man! Men det är inte så allvarligt som det låter. I söndags var Lars och Daniel ute med Nordhs och Hans. Jag valde stanna hemma med ryggont och sorg efter Lucky! När Daniel skall sätta på sig sin andra sko skriker han till undrande "vad är det i min sko?"


Gissa?


Idag på onsdagen, kom tigrarna, dvs Asian Tigers, flyttfirman! Vi hade lite grejer som vi skulle skicka till Sverige. Skönt att ha det avklarat så kan vi koncentrera oss på de andra flytten sen!


Effektiva, trevliga och duktiga.





På måndagen åkte killarna för att köpa gran på IKEA. Nu hade de kommit och det var ju dumt att vänta så de kunde ta slut. Risken är tyvärr istället att när väl jul kommer så är barren slut. Nu står den söt och fin i 30 graders värme, dricker vatten och socker, och vi får hålla tummarna!


Granen står så grön och grann i stugan...

Saturday, November 26, 2011

Ett annat farväl!

Två farväl på ett år är för mycket! Idag fick vi säga farväl till Lucky. Efter en kort tids sjukdom så fanns det inget val om han skulle slippa få lida! Det är alltid lika svårt, en hund är ju som en familjemedlem. Lucky bodde hos oss i nästan 8 år och skulle fylla 13 i januari! Ganska bra ålder på en hittehund! Jag är säker på att han har haft det bra hos oss och vi kommer sakna honom oerhört!


Vår kära Lucky när han kom till oss 2004!

Wednesday, November 23, 2011

En vecka gick....

Denna veckan gick fort, som alltid! Lars är ledig imorgon fredag och på måndag så det känns som helgen börjar idag! Jag har varit hos sjukgymnasten och där träffade jag flera jag kände, kropparna börjar säga ifrån runt 50 verkar det som. Tyvärr hittade det saker i blodprovet som inte skulle vara där så idag skall jag träffa prata med dem och se vad som skall göras. Återkommer med det kapitlet senare!

Stärka musklerna runt ryggraden!

Jag träffade Shanti, Arathis mamma och Margot, Freds mamma på en trevlig kaffestund i tisdags. Kul att höra hur de och deras ungdomar har det på respektive universitet. Jag släppte in Jennifer, sömmerskan för att sätta upp gardiner i lägenheten i Mont Kiara.



Efter tre timmar var allt på plats och det blev jättebra! Sen var Mica och Lotta här och tittade på det som jag säljer eller skänker. De tog allt som var kvar! Skönt! Senare var jag och Jeanette värdinnor för min sista bokklubb här i KL. Det blev champagne (bara för att det var min sista kväll med tjejerna), Caprese, Fläskfilé som i Nice och Jeanette hade gjort en god Tiramisu!

Jessika, Lotta, Anki, Jeanette, Karin!



På onsdagen var de tre muskutörerna på Ben´s på KLCC! Ja varannars? Som vanligt en lunch med mycket skratt och mycket att prata om. Vi tog oss även tid att göra lite shopping och gå och dricka te och kaffe på ett annat ställe! Kommer sakna dessa stunder och dessa härliga tjejer!

Anki och jag!

Nasha!


Thursday, November 17, 2011

Schmorl's Node!

Har ju nu rett ut min framsidan, ja inte något lyft inte, men kanske skulle behövas det med?? Nej utan magen, håller ju på att få den under kontroll med hjälp av duktiga malaysiska doktorer. Nu kör vi ryggen, som har krånglat vid ett par tillfällen! Attans ont häromkvällen, som om ryggraden säckar ihop och då bestämde jag mig för att gå se farbror doktorn. Sagt och gjort, vanlig röntgen och ett konstanterande att det var något fel på disk 10. Gå se en kiropraktor! OK, beställde tid onsdag, fick tid torsdag, ja samma vecka! Den sydafrikanske doktorn tittade på plåten och sa "javisst något är inte rätt men det går inte att se på dessa plåtar, jag föreslår en MRI"! OK, när? Ja ett ögonblick. NU? OK! 50 minuter senare klev jag ur magnetröntgen efter att inte ha rört en fena på så länge!! Väntade 10 minuter! Träffade doktorn, titta på datan, jo då du har Schmorl's node! Lät ju inte så bra och jag fattade ingenting. Men duktige doktorn förklarade, ett hål in i kota 10, troligtvis startat från tonåren, med min scolios. Bästa att göra är att förstärka muskulaturen runt omkring! Physiotherapy! Har jag tid nu? Absolut! Väntade 5 minuter och in till Aslinda! Hon höll på en halvtimme, gav mig övningar att göra hemma! Och hon vill se mig två gånger i veckan! Jo ett blodprov var nog bäst också så det inte fanns någon annan orsak till detta! Jag säger bara en sak! Malaysia! Sverige släng dig i väggen! Eller som Sofia i California skulle ha sagt, Malaysia - Sverige 1-0.

Kan ni se det?

Väntrum för MRI!

Monday, November 14, 2011

Tidig morgon!

Ja klockan är 6.15, Lars är i Indien och jag borde sova för jag är så trött. Men min rygg, som gjorde sig gällande i somras gjorde det också igår kväll. Shit vad ont det gjorde (gör), så nu måste jag ta mig till doktorn och reda ut detta! Helgen flöt på som vanligt, alltid något att pilla med för kommande flytt! Lars spelade golf med Ingrid och Nisse som nu kommit tillbaka från Sydafrika och Thailand. På kvällen var vi hos Per och Genna, som nyligen gift sig på Philipperna där Genna kommer från. Trevlig kväll! Jag glömde kameran men vad gör det när man har sin utsökta Iphone med blixt och allt. Men det är bara det att jag gjorde en uppdatering i söndags och av någon anledning försvann allt som hände efter den 23 oktober. Shit igen! Så inga kort från denna trevliga kväll!

Daniel drog ut alla sina visdomständer förra veckan, han sov under tiden och jag fick hämta en ganska så fnittrig påverkad kille. Men allt hade gått bra! Jag träffade en australienska som var med sin man på semester i Malaysia. Ett av skälen var att gå till Dr Wong, tandläkaren. Hon skulle göra bryggor och annat och han vet jag inte men hon berättade att det var billigare att flyga till M., bo och äta, fixa tänderna för två personer ÄN att gå till tandläkaren i Australien! Man kan ju undra! Kan tänka mig priserna är samma i Sverige, eller? Så kom hit, det lönar sig!

Jag (fråga mig inte varför mer än att Daniel tyckte det) köpte mig en MAC häromdagen. Min allra första dator på 80 talet var en MAC och faktiskt min första laptop likaså. Men sen har jag varit en PCnörd. Riktigt roligt faktiskt! Spännande att lära sig något nytt!


Annars har det blivit ett par turer till veterinären. Båda hundarna har varit magsjuka en tid och nu fick vi ta till med hårdhanskarna. Lucky fick stanna en dag och göra massa undersökningar. Sen Tequila, hon stannade hela helgen och är nu förhoppningsvis återställd. Strikt diet till de båda. Känns igen, hmm!


Lucky i väntan på att Tequila skall komma hem. På denna bilden ser han riktigt bra ut men i verkligheten kan man känna skelettet på honom. Han har nog gått ner 6 kilo.


Kameran ligger framme och väntar! Men jag hinner aldrig, rätt som det är kommer det 10 apor i rad gående på vårt staket och jag ser framför mig vilken himla fräck bild det skulle bli. Men så fort jag har reagerat och har kameran i min hand så ser de mig och vips har det hoppat upp i Rambutan trädet, som är målet för dem. Så då får jag nöja mig med såna här kassa bilder. Skall nog rigga upp stativet så det bara är att trycka på knappen!

Tuesday, November 8, 2011

En lång helg!

På fredagen var min franska granne inne på en kaffe, hon fick massor av franska böcker och tidningar som Daniel läst! Populärt! På sista tiden har vi haft massor av apor i trädgården, kan ju ha något med att vårt Rambutan träd har goda ätbara frukter?


Titta noga så ser ni tre apor på staketet.


På eftermiddagen var Peter Karlsson från Tigers flyttfirma här, han tittade igenom bohaget för att kunna ge oss offerter för våra 3 flytt, Sverige, lägenheten och Indien. På lördagen spelade Lars och Daniel golf på KPGA med Hans. Söndagen ägnade vi åt lite flytt och städ till lägenheten! Söndagen var helgdag, då muslimerna firade Hajji och som vanligt i Malaysia när helgdagen faller på en söndag blir man automatiskt ledig på måndagen. Även denna dag ägnades åt lägenhetem IKEA, inköp och lite smått och gott. På kvällen var vi på grillen på Mandarin. Killarna drack, åt och njöt, jag med min mage var sparsam men det var gott ändå. Tisdagen som Lars tagit ledig, han har många semesterdagar att ta ut innan hans nya jobb, spelade vi golf. Daniel spelade jättebra, långa RAKA drivar och bra järnspel, allt satt som det skulle. Lektionen för Mr Kumar gjorde nytta! Fast jag hade samma timme och Mr Kumar rättade till mitt klubbläge i backswingen, slog drömslag på driving rangen. Ja, det var där ja! Väl på banan så gick det inte (nu heller). Så nu tar jag nog time out, himla frusterande, när man vet att man kan! 





Senare på tisdagen var vi till banken för att ändra bankkontor. Lägenheten är ju i Mont Kiara så det blir lättare att ha tillgång till en bank där. Tog en bit över en timmer att fylla i alla formulär mm. Men vi fick god hjälp och till slut hade vi då överfört allt, ordnat internetbanking, nya kort och ett pensionärskonto! ??? Ja bankkvinnan tittade på Lars, tittade i pappren och slog några siffror på calculatorn, tog fram ett Gold Savings account, meddelade glatt att det var ju högre ränta på ett "seniors account". Någon fick sig ett gott skratt! Skönt att veta att man är senior nör man är 53 år! Skratt!




Specially tailored for senior citizens, retirees and those planning for early retirement, Golden Savers is the ideal savings account for you.

Friday, November 4, 2011

Lägenheten tar form!

Över ett år har vi hållit på. Köp med kontrakt och allt, byggnation som garderober, kök, dörrar mm. har tagit en lång lång tid. Men nu har vi beställt gardiner, matbord på plats, barstolar, mikro och annat pyssel. Jag och Josefine var där och städade häromdagen och när det dessutom är rent så känns det färdigt! Eftersom vi nu kommer att flytta från Malaysia i början nästa år så är det fantastiskt att kunna ha kvar en bostad här, vi har dessutom sökt permanent pass som vi hoppas på att få. Vi lämnar inte Malaysia så lätt inte!




Vårt fina kök med nya stenväggar, inredning från Bofi (inte att rekommendera, köket jo men inte lätta att samarbeta med), nytt bord i Merbau, malaysiskt gummiträ och vår gamla stolar. Nöjd? JA!


En välförtjänt kaffepaus med Josie!

Wednesday, November 2, 2011

Att läsa!

Som jag skrivit förut när jag skall göra något vill jag lära mig så mycket som möjligt och tur att jag älskar att läsa och att det finns böcker i pluntum! Indisk kultur, historia, mytologi, mat, resemål, djur och fauna, you name it, det finns att ta i! Har läst en del ingående men andra är bra att ha som uppslagsböcker när man står där som ett levande frågetecken. Indien är inte "ett" land utan ett land med många olika språk, religioner, kaster, klasser, ett gytter som man nog inte kan lära sig allt om men det är bra att ha en hum om allt! Då blir det lättare att leva där! Ser verkligen framemot att flytta till Bangalore och nu vet vi att Lars skall börja jobba den 1 februari!