Saturday, August 31, 2013

Daniel 20 år

Vad hände? Hur gick det till? Jag måste själv blivit 20 år äldre, haha! Sonen våran fyllde 20 år och det var ju huvudsyftet med våran Melbourne resa! Vi väckte honom på morogn med skönsång och skumpa, lite presenter och en god frukost ihop! 

Dags att vakna, ingen tonåring längre! Grattis!

Skumpa frukost aldrig fel
På kvällen var vi på Vue de monde, Shannon Bennetts härliga restaurang i Rialto tower, 55e våning. Sist vi var där hade jag ju min lilla parasit och kunde inte äta fullt ut. Men nu var det härligt att få sätta i sig alla läckerheter. Finns ju ingen meny utan man blir serverad vad som Mr Bennett har bestämt.

Mor och son på Vue de monde

Fräck tårta!

Monday, August 26, 2013

Melbourne augusti 2013

Tiden gick fort och jag och Lars åkte till Melbourne via Singapore fredagen den 9 augusti. Allt gick som smort och vi anlände Daniels lägenhet i Carlton på lördag kvällen! Tog en promis och åt en god lätt italiensk middag på en av våra favoriter, DOC.

Daniel på DOC


På vägen hem fick Lars köpt sin favoritöl, Fat Yak. Daniel var snäll och lånade oss sitt sovrum och han flyttade in i sitt kontor/studierum. På söndagen var en spännande dag då vi åkte till Abbotsford för att titta på våran framtida bostad. Vi gick floden, Yarra fram och kom sålunda fram nerifrån, det var jättevackert, Mimosan blommade, folk cyklade, promenerade, fiskade mm. Kändes hemma!!

Floden Yarra med Mimosa

Lars tog massa kort idag på byggnaderna och omgivningarna, men lägger en separat post om Haven, där vi skall bo, senare!

De är redan uppe på taknivå, vi skall ju bo på 8e våning, dvs högst upp.
Bara tak med gemensamma utrymmen ovan oss.

Lars och Daniel med Eden och Haven bakom sig

Efteråt gick och handlade lite till Daniel på IKEA. Lite mat blev det också. Dagen innehöll också ett besök på Monet utställningen. Var inte så jätteimponerad, har sett bättre utställningar med Monets fantastiska konst. Men det var ändå kul att se. Vi åt lunch i underbart väder på Southbank.

Monet på Melbourne Art museum

God lunch och dricka i solskenet

På kvällen åt vi hemma, återigen favoriten DOC, stod för maten. 

Skinka, melon, mozarella mm. Mumsigt!

Thursday, August 8, 2013

Transit!

Så har jag nog känt länge nu, att jag sitter i transit och väntar på resan härifrån. Kanske inte alltid så lyckat eftersom vi blir nog kvar här iallafall ett år till! Men just nu sitter jag i transit eftersom det bara var två veckor sen jag kom tillbaka från Sverige och imorgon åker vi till Melbourne. Sen tillbaka i två veckor för att sen åka till Bali, sen två och en halv vecka efteråt åker vi till KL. Har iallafall hunnit träffa vänner, Barbro, Jytte, Iren, Kristina, vart på OWC, handlat mat, ja det är en stor grej här! Tagit kort har jag inte ens haft tanke på??!! Men så är det nog när man är i transit, man är på väg, inte tid att tänka på blogg mm.

Men igår tog jag ett kort på Barbro som var snäll och bjöd mig på ett glas vin, sen gick vi tillsammans med hennes Lars till klubben och åt middag. Min Lars är ju i Haridwar hela veckan så jag har varit ensam.

Barbro

En annan kul? händelse var när jag öppnade en byrålåda och där satt en råtta modell stor! Tequila avslöjade att det fanns något som luktade därinne. Kallade på Harish som med en kvast sprang och jagade den, när den sprungit över mina fötter en gång beslöt jag mig för att gå ut. Tänkte inte att det hade vart roligt att ta kort på Harish som sprang som en blådåre i vardagsrummet med kvasten över huvudet. Till slut fick han den och lyckades slå ihjäl den. Som tur var kom mina maider samtidigt och kunde städa upp efter denna eskapad. Han fick köpt några råttfällor ifall det kom fler. På äkta indiskt maneer så var det ett äkta hemmabygge. Fast "vår" råtta hade inte fått plats i den.

indisk råttfälla

Under en promenad med Tequila inom vår community fick jag syn på en ko. Det visade sig vara åtminstone 4-5 av dem som hade kommit in och nu jagades ut av vakterna. Vi satte oss på en bänk och såg dem gå förbi, en del rätt så nära. Tequila skakade som ett asplöv. Att det kan vara så fashinerande med indisk kor! LOL.

Närgången ko

På spaning

Va riktigt gräs, vilken lyx

KOR