Friday, October 15, 2010

In the Highlands!


Denna vecka har Daniel skollov och vi bilade upp till Cameron Highlands, en resa på ca 3.5 timme. 2 timmar motorväg och 1.5 klättrande upp till ca 1500 meters höjd. Ett otroligt vackert landskap med odlingar så lång ögat når, små bergsbyar med urgamla halvtrasiga jeepar med CH målat på. Nej inte är de från Schweiz utan Cameron Higlands.

Vi som är vana med 30+ grader jämt, fick ta på oss jeans o tröja för det kröp ned mot en 20 grader. På kvällarna eldade hotellet i brasorna och det var jättemysigt. På torsdagen besökte vi BOH te plantagen, för 3e gången vi var här 1994 när Daniel var liten. Se på alla tebuskar...



När det var dags att börja sakta men säkert(?) köra ner för de mycket slingrande och smala vägarna kom vi inte så långt. En jättestor lastbil hade lagt sig i en kurva och blockerade vägen. Bara (?) att vända och köra upp igen, hemskt nervösa att det skulle ta en väldans lång tid att flytta bilen, nlev vi sittande uppe vid BOHs fabrik. Men efter ca 2 timmar kom de glada upp och sa att nu kunde vi köra förbi. De hade helt enkelt puttat ner bilen i diket, tack för det.


På fredagen efter frukosten gav vi oss ner mot KL igen. Vi stannade och köpte med oss jordgubbar, massor, frukt och grönsaker. Bra kvalitet, förstås direkt från odlarn och billigt. Jag köpte 75 rosor för 20RM, ca 40 kronor.




No comments:

Post a Comment