Thursday, October 28, 2010

Matlagningskurs på Hilton!


Vi har en av världens bästa kockar, det måste han vara, Michael Elfwing kocken på Senses Hilton Kuala Lumpur! Han blandar de bästa av råvaror från Europa/Scandinavia med Australien. Michael som bott i KL och varit kock på Senses ett par år är både svensk och australiensk medborgare. Efter skolan i Sverige hamnade han i Oz och blev kvar, utbildade sig till kock och börja jobba. Tack o lov att han hittade hit. Vilken fantasi och smakupplevelser han bjuder på. Michael har dessutom gjort en kokbok som kommer att börja säljas i slutet av november.

Jag fick chansen att tillsammans med SWEA/SSM få se när han tillagade en 4 rätters meny, rätter som man lätt(?) kan göra hemma. Den 4e rätten var en Stek & Pilsner paj (den fick vi som doogy bag med oss hem). Efteråt serverades denna meny oss och jag kan lova att det bara smalt i mun! Här är rätterna som lagades och åts......


Potatis & Fänkålssoppa, Buckwheat Blini
Rökt lax Ravioli


Oxbringa med pepparotssås
(och världens bästa potatis från Australien - Kipfler)

Michaels Bread & Butter pudding


Jeanette, Charlotte och Eva ser ut att vara mätta och belåtna! En härlig dag!!

2 comments:

  1. Gott, riktigt gott ser det ut! Har han dessa rätter på menyn också?

    ReplyDelete
  2. Michael är från Landskrona och var skolkamrat med min son, och jag umgicks med hans mamma Yvonne när hon levde. Oj vilken fin kille och skulle vara gott att smaka hans mat..... // Christel

    ReplyDelete