Monday, April 22, 2013

Sri Lanka 1

1983, var min far på Sri Lanka, 30 år senare kom jag och Lars också dit. Fast dess emellan har ju landet varit i krig mellan singaleser och tamiler och ingen har velat besöka Sri Lanka. Nu hoppas jag på att turister kommer dit och besöker detta vackra land. Vi var betagna och en sak måste göras helt klart, det har inget med Indien att göra. Man kan tro det eftersom det hänger som en liten blindtarm ner från storebrodern. Inte alls. Från Bangalore tog det bara en timme och 10 minuter med Sri Lankan air. Sen hämtades vi av vårt hotell, Serene Pavilion och det tog ca en timme dit, ca 60 kilometer söder om Colombo. Ett vackert hotell i balinesisk stil med endast 12 villor, 8 med havsutsikt. Härligt att vakna och att se havet varje morgon.

Vy från andra våning av vårt hus

Serene Pavilion sett från stranden
Underbart att få se havet och doppa fötterna i varmt saltvatten
Även ett dopp för hela Lars
Vi var här onsdag kväll till söndag eftermiddag. Njöt mest av strand och bad, god mat och bra service. På fredagen åkte vi till Galle, på den södra delen. Vi åkte kustvägen hela vägen hem och en ny fantastisk motorväg upp tillbaka. Dagen i Galle var fantastisk. Galle som är inhyst i ett fort byggt av holländarna på 1600 talet, numera en UNESCO heritage site, var så mysig, med hotell, restauranger och trevliga affärer. Allt gjort med känsla. Här är några bilder...

Utsikt från Galle fort

På väg till fredagsbön i Galles moské

Djärv fotograf

Mysiga restauranger och kafeer

Tittade in på ett vackert kolonialt hotell

Kunde vara  på Il de Ré i Frankrike

lilla jag

Vatten behövdes för det var säkert 40C i solen

Lunch på Amangalle

Mysigt

Titta vad jag hittade, en Sea Shepard kompis

Efter våran vandring i Galle var vi väl värda en kall öl, åter på Amangalle (Aman-resorts).


På vägen tillbaka stannade vi i en bay så Lars kunde ta sig ett dopp.


Fortsättning följer....

2 comments:

  1. Spennende å se og lese. Mange flotte bilder og så nydelig det ser ut. Morsomt også å lese om tegnekurs og geit som husdyr!

    ReplyDelete