Tuesday, September 17, 2013

Bali del 1!

Jag har vart på en Art retreat på Bali, wow, så häftigt. Det mest spännande (och lite oroande) var att inte veta vart jag skulle. Jag visste bara namnet men det fanns inte direkt omnämnt på internet så...men Angus som ordnat resan sa att jag inte behövde oroa mig! OK, sagt och gjort, off I go, via Singapore och vips var jag där. Allt var väldigt bra ordnat, en kille fanns att hjälpa med visum, väskor mm. en chaufför väntade och körde mig till....

Hurry Slowly Bali

Ett så passande namn, för här gick tiden inte fort. Träffade mina kompisar Karin och Victora från Perth och flyttade in i lilla stugan, som senare blev monkey cottage, eftersom aporna levde rullan på taket på nätterna. Eftersom mitt kök och badrum låg på utsidan gillade jag inte läget de första nätterna, haha.

Min monkey cottage

På kvällen var vi bjudna till grannfastigheten, Villa Soma, där en del av gänget bodde, första träffen handlade om papper och bestämma vad vårt art journal skulle innehålla. En middag i lanaien och introdusering av oss alla. Trevligt! Sharon, min söta kompis från Kuala Lumpur, kom lite senare.


Sharon och jag tar ett glas vin på min lilla uteplats

Måndagen missade jag första händelsen eftersom jag hade satt klockan på Jakartatid och inte Balitid, hmm dumt. Men sen kom alla över till Hurry Slowly för att leka med olika tekniker.

Jane Davenport 

Men måste ju visa vårt fantastiska ställe som vi 4, Jag, Sharon, Victora och Karin, fick dela på. I ett av husen bodde ägarna Noelle och David, från Australien. Det fanns också ett hus med kök och där trädgårdskillen och vakten bodde. 

Mansion kallade vi detta hus där Victoria, Karin och Sharon
bodde
.

Utsikten

Vår pool och lanai

På eftermiddagen åkte vi alla gemensamt till Ulawatu och härbärgade oss på Single Fin, en bar/restaurang hängade på klipporna. Uluwatu är ett backpackerställe med barer, affärer och liknande. Vi gick branta trappor ner och gjorde lite shopping, jag och Sharon.

Jane demonstrerade sin teknik och vi drack Bintangs, indonesisk öl, åt pizza och njöt av solnedgången. Hur mysigt som helst!

Jane, Diana, Karin, Victoria
Sharon på shopping spree
Solnegången var helt fantastiskt
Senare körde vi lite efterfest vid poolen

På tisdagen samlades vi tidigt i villa Soma och jobbade vidare i vår art journal, Jane visade hur man ritade hennes ansikten och annat smått och gått. 

Amanda, Helen, Anita, Cara, Carli, Diana och Jane


Det var alldeles för varmt att sitta inne och jobba, dessutom var det för trångt så några av oss satt ute och det var ljuvligt. Inte så varmt som det varit tidigare på Bali, men vi har ju alltid varit där en annan tid på året.

Sharon i skapatagen

Cara

Helen från Melbourne

På kvällen var vi i det tredje boendet, Bobs place. Det låg några 100 meter bort från Villa Soma och det var bäcksvart ute, men vi hade ficklampor så det gick bra. De flesta bodde hos Bob, i olika typer av rum, hus eller helt enkelt bara 3 väggar och ett myggnät. Så roligt att se hur alla bodde. God mat bjöds det på.

Julie, Sharon och Carli

No comments:

Post a Comment