Thursday, October 18, 2012

Charity och coffee morning!

I onsdags hade OWC en charity workshop. Jättetrevligt och bra arrangerat. Träffade många nya tjejer som kom från världens olika hörn, Schweiz, Japan, Australien mm. Vi fick höra om hur man jobbar som volontär inom OWC, hur det går till mm. Detta var ju väldigt bekant förstås eftersom jag jobbat 3-4 år med UNHCR i KL. Pratade med ordförande om att istället jobba inom kommitten  (stavning??) men det var några platser som lockade mig också, vi får se när jag kommer tillbaka från Australien. Känns i allafall bra att nu har jag landat och kan ta mig an det som ligger mig varmt om hjärtat, att hjälpa (inte bara med pengar) de som behöver det. På tal om det så kom min ena hemhjälp och bad att få låna en massa pengar. Så mycket pengar att vi sa nej, men vi lånar henne en del av det hon önskade. Orsaken var att hon nu skulle betala sina hyra, som hon betalar vartannat år på en gång. OM man nu vet om det varför sparar man inte lite varje månad istället för att förlita sig på att låna pengar. Även om man är fattig är det något man bör lära sig. 

Connie introducerar

Chris pratade om sitt jobb

På torsdagen var jag på OWC coffee morning på Leela. Alltid lika kul, för där träffar man på nya som gamla bekanta. Hade inte sett Ute på länge, stackarn hela hennes familj hade Dengue samtidigt! Min nya vännina Saori från Japan var där och Chris förstås. Så ledsen hon skall flytta nästa månad, snyft! Men träffade en ny trevlig tjej som skall flytta in till E. och med hund. Kul!

Saori från Japan, Chris från USA, Ute från Tyskland och jag

Saori

Första gången jag träffade Saori berättade hon att hon och hennes man planerade en resa till Norden nästa år. Deras största intresse är mat så resan skulle baseras på det. Idag hade hon med sig en guidebok över Norden och en bok om mat i de skandinaviska länderna. Allt skrivet förstås på japanska men med bilder på olika saker man kan köpa som kaviar, ansjovis, tvättmedel, mjöl mm. Skall roligt att höra när de kommer tillbaka, men just nu diskuterar de om de skall åka på vintern eller sommaren, de vill nämligen åka skidor också. Hon är så härlig denna tjej!

Monday, October 15, 2012

Block Printing!

Idag var jag hos Poonam. Hon bor i Whitefiled på en jättestor tomt med många hus och ett bamsestort träd. I ett av husen håller hon olika kurser som målning, mosaik och block printing. Idag var det block printing, dvs stämpling med träblock på tyg eller som i mitt fall på papper. Det var jättekul, vi var ute i trädgården och stämplade på med olika resultat. Vi var iallafall nöjda med dagen! Här är några foton..

Vad är block printing...Poonam förklarar!

man blandar kerosen (bensin) blandad vätska med lite vatten

som tillsätts till färg

Poonam berättar om denna konstart

sen blöts en skumgummiplatta med färgerna

vi fick göra det..

Jen gör sitt


vackra färger ihop



jag blötte i svart

sen visade Poonam hur man doppade blocken,
vilket ser lättare ut än vad det är eftersom man
vill få ett jämt lager av färg

massor av roliga stämplar

vi fick var sin tea towel att göra vad vi ville med

Bela gör ett vackert mönster

härligt att kunna sitta ute och skapa

en härlig samling av stämplar


Sen tog Poonam oss till trädet, fattade inte först vad hon mena men längst bort i ena trädgården stod detta helt fantastiska träd. Såååå stort! En Fikus tydligen. Under trädet har man yoga klasser, kan tänka mig att det är underbart yoga ställe!

jag vid yoga trädet


det går många mig runt det trädet

jag stämplade på en vävd påse

min tea towel

på handgjort papper

som jag kan använda i min art journaling





Sunday, October 14, 2012

Söndag själv!

Lars spelade golf med Anne och Hans och jag kladdade lite i min art journal. Harish kom och hämta mig så jag kunde göra lite ärenden, först skulle vi hitta en rottingmöbler till altanen däruppe. Den hittade vi i ett hål i väggen i Whitefield. En tresistssoffa, två fåtöljer och ett bord inklusive kuddar för 600ringgit! Bra pris!


Gruppen till höger!

Sen blev det blommor, en affär med handmålade vackra papper och sen en smyckesutställning som inte var något att ha. Hem och kludda vidare! Lars kom och på eftermiddagen hade vi åska och lite regn, mycket ovanligt med åska! Nu skall vi ut och äta med Anne och Hans!

Mainland China
En trevlig kväll blev det med god mat men inget öl eller vin. What? Restaurangen är så ny så de har inte hunnit att få rättigheter. 

Saturday, October 13, 2012

Sängar!

Snart kommer ju flera gäster på en gång så nu var det dags att inreda gästrum nummer 2. Vi åkte till Lifestyle i stan och fick tag på två enkelsängar. Levereras senare! Skönt att kunna ticka av det på listan, nu blir det roligt att inreda resten av rummet! Sen åkte vi till Hard Rock cafe för lunch! 



På vägen hem åkte vi till en, för oss, ny marknad i Marathahalli. Dit skall man åka klockan 5 på morgon för då är den riktiga kommersen, hmm, lite väl tidigt kanske. Nu skulle vi bara köpa lite lök så det var ju inga problem att hitta.







Thursday, October 11, 2012

Mest craft!

I slutet av denna veckan har det handlat mest om olika craft/handarbeten. På onsdagen var jag och Bela hos Chris. Jag hade med mig min nya godislåda med art journaling, färger, stämplar mm. Jag demonstrerade allt det nya jag lärt mig vilket blev uppskattat. Chris flyttar hem nu i november, jättetråkigt för hon är så trevlig och har ett underbart skratt! 

Chris gör en salsa

Efteråt åkte vi alla tre till Itsy Bitsy och shoppade. Jag ville se vad de hade i form av färg, gesso mm så jag slipper släpa från Australien. Och de hade en hel del, va bra!! När jag är hemma så får stickningen ligga åt sidan utan nu blir det kludd och kladd som jag kallar det. Jag startade även en ny blogg för att dela med mig av mina alster, jag prövar massor av nytt, som doodling, på svenska?? Ingen aning! Här är linken till nya bloggen...

A confused artist?

Underbart barnsligt, eller?

Se på torsdagen kom Barbro på kaffe, hon behövde hjälp med sin stickning. En söt tröja till sitt barnbarn, Tore. Fast när hon skulle förklara problemet så kom hon på lösningen själv, brukar ju vara så, haha! Fast jag kunde iallafall konstatera att lösningen var rätt!! Alltid lika mysigt att sitta och prata med Barbro!

Idag blir det en stund hemma hos Bela som har stick/virkgruppen idag. Till helgen måste vi ut och leta sängar för nu börjar det närma sig december och svärföräldrar och Daniel på intågande. 

Tuesday, October 9, 2012

Moderator!

Joan fråga om jag ville ta över som moderator för OWC Craft yahoo grupp och det sa jag ja till. Inte så mycket jobb, jag hänger ju ändå en hel del vid min dator och dessutom med i flera craft grupper. Joan kom och drack kaffe och vi gick igenom min stora tunga uppgift, skratt! Joan och jag scrappar ju ihop ibland och hon hade med sig lite av sina senaste alster och oj va fina de var. Hon är så duktig!

Joan

I måndags var jag och Jytte på 1MG och tittade lite i affärer och åt lunch på en nyöppnad restaurang, Curry bowl....kommer inte ihåg exakt det långa namnet. Men de hade jättegod mat. Efteråt tog vi en latte på Coffee Bean och drömde oss tillbaka till KL.

Jytte

I söndags spelade Lars den skandinaviska golftävlingen som Robert och Petra anordnar. Denna gång var de ca 20 stycken och på kvällen gick de och jag till Herbs and Spices i Whitefield och åt en god middag! Jag var lite lat och ställde mig inte upp och tog kort utan bara knäppte iväg, därav kvaliteten. Jag satt mitt emot Victor, vars föräldrar har sommarhus vid sjuans hål på Skaftö GK. Victor, som har ett i handikapp, känner min far, förstås, så det var lite extra roligt!


Lars, Carina och Victor

Anne och Hans med ett okänt par

övriga gänget

Sunday, October 7, 2012

Yemlur!

Ett stenkast bakom vårat område ligger lilla byn Yemelur, där den stora tjuren bor som envist och i sakta gemak brukar gå över bron mot Bellendur och orsaka trafikkaos, tillika Lars väg till jobbet. Vi har länge tänkt att cykla dit, något som Lars gjorde när jag var i KL. Med sig hade han kameran och fick en massa härliga kort...