Wednesday, June 8, 2011

Graduation del 2!

Igår fick jag alla foton och videon från hela graduation, vilket minne! Här berättar jag med bilder om denna fantastiska kväll!


Vid ankomst till skolan fick vi program och alla mödrar som har ett barn som tar studenten fick en blomma att sätta på klänningen.


Varje students land representeras av en flagga och vanligtvis bärs flaggan av ett syskon. Daniel bad Anna som han känner, Anna går i 11an och tar studenten nästa år! Hon gjorde ett jättebra jobb!


Sen när flaggorna placerats på scenen kom studenterna. Daniel i sina tofsar och band, den röd/blå/vita visar att han är med i French National Honor Society!

Kvällen innhöll flera tal. Först ut var Mr Morris, skolans huvudrektor, han höll ett bra och rörande tal, klassen hade valt en utomstående huvudtalare, David Nuku, se ovan. David Nuku är bla en av programledarna i "Biggest losers Asia", han höll ett roligt och bra tal. Daniel gillade det speciellt eftersom han hade träffat honom tidigare och blev omnämnd flera gånger.




Läraren, som klassen valde, blev Daniel Craig, en av Daniels favoritlärare (IB Engelska). Han jämförde böcker av kända författare med studenternas sena ankomst "slips". Roligt!




Sen var det dags för utdelning av diplomen! 49st studenter och tre handskakningar var med Mr Morris, Mr Nuku och Mr Melton, som syns här med Daniel han är rektor för middle and highschool.


Helt enligt tradition skall sen tofsen flyttas från vänster sida med den högra handen till den högra sidan!

Varefter de förklarades som färdigexaminerade studenter och hattarna slängdes i luften och konfettin dalade från taket. Dalade gjorde också mina tårar....



Vi försökte förgäves hitta Daniel i tumultet som uppstod efteråt för att få en bild med honom i rock och hatt men han hade redan bytt när vi väl hittade honom! Anki och Michi, våra goda vänner var med denna magiska afton. Det är deras dotter Anna som bar den svenska flaggan! Här får Daniel en flaska skumpa i present! Tack vänner för att ni var med!


Stolta föräldrar och en stolt Daniel med sitt Diplom. Alla som går ut får diplom men nu väntar vi spänt på IB resultaten som kommer i juli! De rättas ju på annan ort!



Den traditionella kakan delas ut av Arathi. Arathi var klassens val av studenttalare. Vilket hon gjorde galant, en enormt duktig tjej på alla sätt och vis!

Jag, Margot och Shantis tilldelades också blommor som hjälp i graduation kommitéen. Tidigare år har det alltid vart en öppen Scania lastbil men iår var det bara en svensk i klassen, Daniel (som ju inte är så svensk) och hans föräldrar, vi, kunde inte fixa en lastbil så vi ordnade en stor buss till dem. Traditionsenligt så drar klassen in till nattklubb och firar! En natt att minnas för oss alla!

1 comment:

  1. Det var et spennende og rikholdig innlegg! Og alltid vemodig med nye epoker.

    ReplyDelete