Wednesday, September 14, 2011

Fogging!


När man bor i tropikerna måste man vara om och kring sig när det gäller vissa saker såsom exempelvis myggor. Eftersom myggorna, även om de är få, kan bära på ett virus som kan ge Dengue feber. Det enda skyddet man har är att ta på myggmedel och undvika myggstick. Lättare sagt än gjort, myggorna älskar mig till skillnad från Lars och Daniel. I Malaysia finns en lag som säger att man måste se till att inte man har stillastående vatten där man bor, man är skyldig att ta bort det. Det kan vara så enkelt som extra vatten i en kruka som man har vattnat lite för ofta. Mygglarverna trivs där och förökar sig snabbt. Vi foggar också en gång per vecka och så gör även våra grannar. Saidi, lägger även ut sulfa mot ormarna och sprayar en gång i månad mot kackerlackor, myror och annat småkryp.


Jag kommer ihåg när vi bodde i Malaysia första gången och jag satt med Daniel på 4e våning i vårt condo och helt plötlsigt var luften rökfylld och luktade konstigt. Jag tog Daniel i famnen, då en bebis och på en sekund flög jag ner för trapporna och ut och undrade var är alla brandbilar. Hmm, ja ja bättre säker än.....

1 comment:

  1. Morsomt å få innblikk i hvordan det er å leve i Malaysia. Jeg er egentlig glad for å leve i et litt kaldere strøk, myggen liker nemlig alltid meg veldig godt! I januar får jeg barnebarn i Australia! Det blir fint, får se henne i mai når de kommer til Norge. Ønsker deg en fin helg. Klem til deg!!!

    ReplyDelete