Thursday, November 18, 2010

Rimbun Dahan

Del av bostaden på Rimbun Dahan ritat av ägaren själv

Rimbun Dahan, ett fantastiskt ställe, var jag med SWEA och besökte idag ! Bostad för en malaysisk arkitekt och hans australienska fru sen många år, 14 hektar stort. Alldeles för stort för att bo själva, så därför har de gjort sitt hem till ett konstnärscenter. Här samsas konstnärer från Sydostasien och Australien i den livfulla tropiska naturen. Konstformer som dans, koreografi, författare och målare utförs i denna härliga miljö. Just nu bor bland annat Jessica där, en ung trevlig australienska som har bott i Göteborg och studerat konst i 13 år. Extra roligt träffa någon som delar sitt liv med mina drömmars länder. Vi fick först en rundtur runt Angelas, ägarinnan, trädgård där alla sorters växter odlades, både tropiska och subtropiska..

En mycket passionerad Angela som strålande delade på sin rika kunskap!





I detta otroligt vackra typiska malay hus, nedflyttat från Perak, bor Jessica med sin familj. Här skapar hon med intryck från naturen in på knuten och den malaysiska kulturen. I mars 2011 hålls hennes utställning, i Rimbu Dahans galleri. Jag kommer naturligtvis att gå dit.


Här visar Jessica sina sketcher som hon sedan omvandlar till stora konstverk. Mest fashinerad blev jag av hennes konst eftersom hon "väver" in brodyr i verken. Lovade att inte visa några alster innan utställningen!


Husets underjordiska galleri. När en konstnär varit där sin tid, väljs två av hans/hennes alster ut och blir boende i detta permanenta galleri. De har massor av fantastisk konst som de alternerar på väggarna. Otroligt duktiga människor som varit här. Dagen avslutades med lite gott att dricka med snacks och en trevlig pratstund med Angela.



3 comments:

  1. Jag blev så himla nyfiken på detta par när jag var där, särskilt Hijjas Kasturi, maken och arkitekten som har ritat så mycket i både KL och Singapore, ja även i övriga asien. En riktig oas, och så påhittigt att förena boende med sitt nöje. Kram från en som verkligen saknar alla pärlor i KL.

    ReplyDelete
  2. I was sorry I could not join this trip!!! Seems very interesting - you must have had a wonderful day!!!

    ReplyDelete
  3. Visst är det mysigt! Vill hänga med när du ska dit på utställningen då jag missade den förra året. Kram, Nasha

    ReplyDelete