Wednesday, February 23, 2011

Borneo - Östmalaysia

En av våra mest fantastiska resor vi har gjort under tiden vi bott i Malaysia, gick till Sabah. En delstat i Malaysia som ligger på Borneo. Det var på våren 2008 som vi tre begav oss dit, vår goda vän Nasha hade ordnat hela resan genom sin resebyrå, Malaiadventure. Sabah ligger i den nordöstra delen av Borneo och här hittar man platser som Mount Kinabalu, 20 högsta berget i världen och Sipadan, ett dykparadis! Vi åkte till Sandakan och åkte båt upp Kinabatangan river, en underbar tur och här några bilder;

Mitt livs möte, en asiatisk pygmé elefant, de var en hord på ca 10, men svåra att få med på bild eftersom vi satt tryggt i båten.


Tryggt och tryggt, denna rackaren kom simmande emot oss, vi såg hur många krokodiler som helst. Fast mest låg de och sov på strandbädden.

Dessa fantastiskt Näs-apor, som bara finns här på Borneo, var speciellt roliga att beskåda.


Vårt enkla men trevliga boende i djungeln!

I Sandakan finns ett orangutang sanctuary där de tar hand om de orangutanger som de hittat fångade eller övergivna. Roligt var att vi såg 2 stycken i det vilda under båtturen. De finns också bara i Indonesien och i Malaysia, tyvärr inte så många kvar. Vi adopterade en liten unge, Sen, som vi betalar för varje år.

En öl smakade gott, det var så rovigande att bara sitta där och titta på floden, det lilla båttliv som var, örnar som kretsade och eftermiddagsdimman som började lägga sig.



På ett av våra stopp för att äta lunch längs med floden! Mer kommer en annan gång. Men jag kan varmt rekommendera denna tur!!

2 comments:

  1. Helt underbart! Är det inte just det där som är livet, att få se och uppleva! Kramar!

    ReplyDelete
  2. Hej igen, här i Sverige är i stort sett all media från höger till vänster överrens om att både Sverige och EU har agerat mycket svagt när det gäller protesterna i mellanöstern. Nu i veckan har man gått hårt åt Bildt, som idag slår tillbaka. Men det är som du säger, EU och USA är livrädda för dessa regioner som är så viktiga, och det är skrämmande för då känns det som om människorna som skriker för att få frihet inte är särskilt mycket värda, inte heller demokrati som politiker alltid sätter så högt på agendan. Hemskt är det, för det är inget annat än idioter, tyranner, mördare och sjuka maktgalna män som fått styra dessa länder på tok för länge. Jag har alltid varit liberalt blå, men jag måste ändå tycka att Bildt ibland har en tendens att ägna sig åt för mycket diplomati och att det viktigaste för honom är namedropping och att få röra sig bland de stora och mäktiga männen.

    ReplyDelete