Sunday, February 6, 2011

Vi tog adjö....

Marigold på SPCA Ampang

Vår underbart fina Marigold finns inte mer. Hon var schäfern vi valde ut på SPCA, ett hem för övergivna och missbrukade djur. Hon var då, 2004, ca 6-10 år gammal, ingen visste säkert. Eftersom hon var en ren schäfer hade någon använt henne enbart för avel och när hon inte fick fler valpar slängdes hon ut. Hon kom till oss när vi flyttade in i hus i Kuala Lumpur. Vi hämtade även den dagen en annan hund, Lucky och när de väl hade markerat varandras öron med ett litet bett så blev de kompisar. Marigold var en mycket tillgiven hund som inte gjorde en fluga förnär, älskade att jaga ekorrar och bara kela. Hon blev mer och mer kelen med åren. Hon var stark, två gånger blev hon spottad av Kobror (orm). En annan gång bet en Makak apa ett 5 cm djupt sår. Hon var född med en hud sjukdom som gjorde att hon kunde börja blöda när som helst. Hennes höfter blev sämre med åren. Men inget berörde henne. Hon bara verkade le hela tiden, fina Marigold. Men när hennes sår på tassen aldrig läkte och bara blev värre så att hon till slut inte kunde gå, beslöt vi igår kväll att nu skulle hon få somna in och slippa lida. Det känns jättesvårt, förstås men vetskapen att hon inte kan lida mer stärker mig (oss) i sorgen.

alltid koll på läget


Ett sista farväl

2 comments:

  1. Usch, så sorgligt. Jag vet precis. En bit av ens hjärta följer verkligen med de små liven in i hundhimlen. Hon ser jättefin ut!

    ReplyDelete
  2. Håller med Maria, en bit av ens hjärta följer verkligen med. När vår labbe fick svåra höftproblem var det riktigt tufft. Han viftade alltid på svansen, även när man såg att hsn knappt kunde gå. Då måste man låta dem slippa lida. Men jag tänker på dig, och du får en jättestor kram av mig!

    ReplyDelete