Monday, January 10, 2011

Sydney del 2!

Tamarama beach

Sydney är strändernas stad - Manly, Bondi, Bronte, Coogee beaches med många flera! Det är en fröjd att vandra längs med dem och se surfare, simmare och livvakter samsas om de häftiga vågorna. Jag brukar spana efter hajar, jag! Sist vi var nere fick de stänga Coogee för den ständigt vakande helikoptern att spånat en haj! Spännande! Lars sa han skulle ta surflektion, men han kom inte så långt, han badade iallafall. ca 20+!

Surfare vid Bronte beach

Bondi beach

Här är jag på klipporna vid Manly beach mot Shelly beach, där ett av våra favorit lunch ställen finns, Le Kiosk.


Vi åt middag med Sue och Ian, ett engelsk par som flyttade till Sydney för 24 år sen. Jättetrevliga och vi hade en härlig kväll på en utsökt restaurang i Manly. Sue och jag är blog kompisar genom scrap bookingen!


På utkik efter hajar vid Manly siktade vi denna lilla australienska Echidna, en stor variant av vår igelkott!

1 comment:

  1. Ja, det är riktigt illa att man stänger ambassaden. Man ställer till det för relationerna länder emellan, och jag förstår mycket väl MASBA och alla svenska företag i regionen, de måste bli oroliga. Hur än mycket värdlandet förstår så blir det en törn mot dem. Negativa tankar och frågor kring varför just här. Sedan betyder ju ambassaden mycket rent socialt också för många. Nu skulle jag vilja åka till Sydney, ser härligt ut. Kramar!

    ReplyDelete