Wednesday, May 11, 2011

Affären kommer hem!



En gång i veckan kommer Poh Lai med sin van full med frukt, grönsaker, fisk, kyckling, ägg, mjölk, öl och dricka! Ända fram till dörren kommer han. Han har hållt på så här sen 1963, upp i ottan till marknaden och sen runt till kunderna. Till oss har han kommit sen 2004. Det är något dyrare att handla så här än i affären men hallå han kommer ju med fräsha varor till min dörr! Det ända jag kunde önska är att han hade lite mera lokala varor, men tydligen vill hans andra kunder ha importerat. Äpplen växer ju inte i Malaysia så det måste ju komma utifrån. Men det finns underbara jordgubbar i Cameron Highlands och de Poh Lai har kommer från Korea (goda visserligen men ändå). Ovan syns Josephine handla mangos. Är de mogna? Dessa var fantastiska kan jag berätta.

Ett litet hopplock av härlig frukt!

Apelsiner och äpplen blandas med mangos!


Nu alla svenskar titta hit! Ägg? som suttit i lastbilen sen tidig morgon i 35 gradig värme? Kan man verkligen äta de? Ja, faktiskt och vi har inte dött än iallafall, skratt! Han har Omega ägg, burägg och längs till höger frigående höne ägg, eller vad det nu heter.


Till och med mjölken är kall!

Men så vänder jag på mig och tittar upp, där hänger ju massor av mangos, i min egen trädgård! Kan man inte plocka dem, går de att äta! Jodå, de går att äta inte så himla goda bara och något måste vi ju spara till våra besökare.....aporna! De älskar dem!


1 comment:

  1. Underbara Nilla, vilka bilder! Det är just detta som är Malaysia...inget himla Pavillion eller annat lyx! Att Poh Lai kommer till din dörr med alla dessa läckerheter, det ÄR lyx! Jag är inte bara avundsjuk, jag är SVART av svartsjuka!!!! Kramar!

    ReplyDelete