Monday, August 8, 2011

En tripp till Norge!

Vi skulle ju ändå hämta Daniel och Abhi, så då tänkte vi hälsa på Lars föräldrar i Norge, där de bor på somrarna, men de var inte kvar och vi hade ju redan bokat färjebiljetter så vi bestämde oss för att se något nytt. Så vi bokade in oss på Farris Bad i Larvik, en enormt folktom och tråkig stad men hotellet var toppen med en härlig spa anläggning. Några behandlingar blev det inte, 1 timme kostade 1500NOK, lite väl mycket för oss asiater, men massor av olika bastu, värmebad, bubbelbad, kneip mm fanns det. Härligt!!

Farris Bad.

Vi tog en tur till Staverne och åt lunch, en liten mysig by.



Fantastiska träbåtar i långa rader, kanske mer för syns skull än för användingens skull för de låg alla bara där och var vackra.


Dagen därpå åkte vi till Tönsberg, Norges äldsta stad. Där har vi ju varit många gånger, en betydligt mer livfullare stad med massor av bra (och dyr) shopping, kafeer och restauranger. Vi åt lunch på bryggan efter rekommendation från Kari, en Tönsberg/KL tjej. God sallad och ett glas gott vin, mysigt. Sen var det dags att hämta killarna hos Fred, som bodde i ett fantastiskt vackert hus med havsutsikt. Skall lägga ut lite bilder senare på deras vistelse där. Dit kom också två kompisar från Mont Kiara skolan så de hade haft hur kul som helst.

På färjan mellan Sandefjord och Strömstad, Daniel och Abhi.

1 comment:

  1. Åhhh, er du så nærme. Håper dere har hatt en veldig fin norgestur selv om det er dyrt her! Det er dyrt for oss som bor her også de prisene på hotellet!! Ønsker dere fine dager, og god tur tilbake, nå er jo ferien deres snart over.

    ReplyDelete