Saturday, August 27, 2011

Indien Bangalore Dag 1.

Våran tid i Malaysia lyder mot sitt slut, Lars har jobbat här i över 7.5 år så då är det dags att flytta. Ett förslag är Indien och Bangalore och det är dit vi nu åkt på en pre-visit.

MAS flyger direkt till Bangalore och det tar 4 timmar exakt. Vi landade sent på natten så det var bara att gå och lägga sig. På morgonen åt vi frukost från en fantastisk buffée på hotell Taj West End där vi bodde. I trädgården satt en man och spelade underbar pan(?)flöjt musik.



Vi hade en bil med chaufför som tog hand om oss hela tiden. Första dagen som var en söndag ägnade vi åt sightseeing. Vi åkte till Bangalore Palace, Lalbagh garden och ett shopping mall.

Bangalore Palace, vilket var förskräckligt. Jag vet att det finns sagolika palats i Indien och detta var inte någon saga precis, jag hann ta ett kort innan vakten kom och sa no, no!

Lalbagh garden tyckte vi var jättefint. Vi fick med oss en guide som för 750Rupees berättade om var ända träd och svarade på alla våra frågor. En lunga i denna otroligt hektiska stad.



Våran guide visste precis var han skulle placera oss för att få med det mesta! Haha!

Eftersom det var söndag var det inte så mycket trafik så den verkligen India chocken kom inte idag. Vi åt lucnh och drack italienskt kaffe på ett av stadens många shopping mall vilket var fullt OK. Vi var lite försiktiga, ville ju inte reta magen för mycket eftersom vi skulle vara här så kort tid. På eftermiddagen drog vi oss tillbaka till oasen på Taj West End, ett underbart hotell med en jättestor trädgård.

Vår underbara terass med tropisk trädgård och ena poolen i bakgrunden. Fast nu var det ju så att det var kallt, iallafall i Malaysiska ögon. Klimatet i Bangalore som ligger på nästan 1000 meter är väldans bra. Nu i slutet på monsun perioden var det ca 20-25 grader och det går endast upp till 35 under 2-3 månader. Iallafall, idag var dessutom min 51a födelsedag och det firade vi med att äta på Masala Club, en underbar indisk måltid. Vilka Naan bröd!!

God middag i härlig miljö!


Väl tillbaks till rummet kom en tårta som Lars hade beställt. Vi var mätta men en mycket god chokladtårtebit kunde ju alltid slinka ner.

No comments:

Post a Comment