Saturday, September 8, 2012

Harish!

Harish är våran chaufför, hundvakt, alltiallo, översättare, prutare ja han är ett måste! Harish körde oss när vi var här på vår pre visit i augusti förra året, han var trevlig, körde bra så vi frågade om han kunde vara intresserad av att börja jobba för oss om och när vi kom till B. Tiden gick och det dröjde ju 10 månader innan vi flyttade hit men Harish var fortfarande intresserad och började jobba för oss i april. Förutom att han kör bra, tufft men vi känner oss trygga så gör han så mycket mer. Han promenerar Tequila, om jag inte hinner eller vill gå. När vi är ute och reser har han hand om henne, bara detta är fantastiskt och underlättar så för oss. Han kan åka och handla utan att jag behöver åka med, men är jag med går han alltid med och drar vagnen, packar och bär. Vi åker och handlar frukt och grönsaker på marknader och då prutar han och ser till att vi får det bästa för ingenting. Ja, jag skäms lite då men jag förstår ju inte språket, Kannada. Behöver jag prata med trädgårdsmästaren eller andra som jobbar här får Harish översätta, hans engelska är väldigt bra. 


Harish med sin fru, mamma och två syskonbarn

I Indien, väljs ju hustru och man av föräldrar och så också i Harish fall. Han hade aldrig sett sin fru innan de gifte sig, hon är 19 och han är 30. Mamman som är ensam bor hos sin son, som sig bör. Syskonbarnen bor där också för att deras pappa dricker och är inte snäll, därför låter H. syster dem bo hos sin farbror. De bodde innan vi kom ca 1.5 timme från oss men var ok med att flytta närmare oss för att det skulle vara mer praktiskt för oss alla. Vi hjälper dem med del av hyran eftersom det är dyrare här i Marathahalli, så de hittade ett litet hus där ägaren bor på ovanvåningen och de på markplan. 2 rum och ett litet kök. Lars har varit där på besök.


På promenad med Tequila
förhandlaren

Nu väntar de barn i april nästa år. Harish är en mycket klok man och har bestämt att de bara skall ha ett barn så han kan ge det barnet det bästa. Väldans förnuftigt för att vara i Indien.

No comments:

Post a Comment