Wednesday, April 4, 2012

Fixardag!

Våran hjälp från santa Fe, Malini hämtade mig på förmiddagen och vi åkte iväg för att fixa saker. Vi började med att titta på gardiner, vilket fanns en fantastiskt utbud av, förstås. Vi bestämde träff med en affär som skulle komma och mäta fönster till helgen. Vidare till en bra och känd veterinär, där sålde de maten som Tequilas hade i KL, perfekt. Såg rent och snyggt ut och veterinären var trevlig. Sen var det till att skaffa mobiltelefon, ganska lätt, bara fylla i papper, välja nummer, betala 100rupies (1krona och 20 öre). Men de måste komma och göra ett överaskningsbesök innan numret kan börja fungera, man måste ha en riktig adress dit de kan sända fakturan. Många fuskar nog!! Sen åkte vi runt i Indiranaga där affärer och restauranger kantade den 100 fot breda gatan, därav namnet 100 feet road. Dit skall jag nog ofta. Vi besökte förstås, det stod på min lista, Fab India. De har både kläder och inredning, indisk bomull, vet ni!! 
Vi åkte också till ett av de största och tydligen bästa sjukhusen, inte så långt från där vi skall bo, Manipal. Där registrerade jag mig och Lars och fick direkt två kort att ha med vid besök. Vi hälsade också på en kvinna som drev den internationella delen, dit vi skall vända oss som utlänningar. Vi får väl hoppas att vi inte behöver andvända men man vet ju aldrig.
Lars har varit på workshop i två dagar och han kom till hotellet tidigare och vi bestämde oss för att åka ut och äta. Hade fått tips om en fusion resto i Koramangala, där vi bor nu. Men väl där visade det sig att de inte öppnade förrän senare och vi insåg att det skulle bli en för lång väntan så det fick bli hotellet istället. Men den delen av Koramangala var väldigt fint, stora fina hus och breda rena gator. Bangalore är ju en så grön stad och just nu blommar många träd i alla möjliga färger, det är så vackert!



No comments:

Post a Comment