Wednesday, April 4, 2012

Första dagen!

Jag skall inte skriva alla dagar, haha. Men den första dagen när vi väl hade vaknat och ätit frukost så kom en chaffis och hämta oss, han hade visserligen ingen aning vart vi skulle och pratade ingen engelska men till slut kom vi till vårt hus iallafall. Lars hade ju varit där två gånger och jag bara sett kort men han hade gjort bra. Härligt stor gated community och stort hus, alldeles för stort för 2 plus hund men det kanske kommer gäster, vem vet, haha! Vi mötte också vår nya maid som heter Rebeka. Hon jobbade för den tidigare familjen som bodde i vårt hus i 5 år. Söt och trevlig var hon. Våran hjälp på plats från flyttfirman hjälpte till med att ordna vatten, el, gas och annat för huset. Området är mycket bra ordnat med vaktsystem, hantverkare, trädgårdsmästare, poolkillar mfl som tar hand om allt. Med tanke på att möblerna inte kommer förrän om ca 4-6 veckor och det är inte så lämpligt att bo på hotellet så länge med Tequila bestämde vi oss för att flytta in och bo spartanskt med lite hyrda möbler. Vi åkte sålunda iväg för att titta på möbler. Ja kära vänner det blev intressant. Våran chaufför sa på sin dåliga engelska - dangerous, när vi kom fram. Varför frågade vi, muslimer sa han då. Vi drog en lättad suck eftersom vi vet att de inte är farliga. Xenofobi finns här med, usch! Vi åkte i väldigt trånga gränder, kantade av marknadsstånd. 




Sen stannade vi utanför denna lokalen och där började de genast sätta ihop ett gäng möbler de tyckte vi skulle ha. Hade jag vetat bättre så hade jag vänt i dörren men det har var bara att hänga med.




De hade fruktansvärda madrasser så då fick vi gå till en annan lokal, som var värre.


Tequila på promenad med husse!!
Full fart!
Jag ville inte ens gå in!
Det slutade med att vi hyrde en träsäng med en någorlunda madrass, ett litet matbord med stolar, en skinnsoffa och litet bord och en TV. Det skall nog gå bra i en månad.


Väl tillbaka till hotellet gick vi och åt sen lunch med en mycket välsmakande öl. Sen hittade vi ett La Vazza kaffeställe där de hade gott kaffe. En spännande dag på alla sätt och vis. Stackars Tequila som var med hela tiden var helt slut.


Lavazza coffee!

No comments:

Post a Comment