Wednesday, April 18, 2012

Tulldeklarering!

Ett måste innan vi kunde få vårt möblemang är att det skall tulldeklareras. Efter 111 papper som ifyllts med bland annat om det fanns nya saker och vad de var värda så skulle vi då få vara (måste) vara med när containern öppnades. Ca 5-6 personer med en kvinna som huvudinspektör kom till vår container och sigillen? på låset kunde brytas upp och för femte gång i ordningen så frågades det efter nya varor som Lars svarade på. Suck! Med på plats fanns förstås Santa Fes gubbar. Så började då kanske ett tiotal gubbar bära våra 335 lådor från den stora 40 fot containern till 3 mindre?? Vilket kanske inte var så bra för den fantastiska packning i Malaysia visade sig inte vara så fantastiskt ändå. Många kartonger var skadade, nåt som måste skett när de packade om från lastbilarna in till containern. Nilla inte glad! 


På väg till inspektionen.
Först fick vi vänta för intervju!
Besvärliga kunder kunde låsas in!
Här är den! Med våra möbler!!
Vissa lådor öppnades för inspektion och fick tejpas igen av
 Santa Fee killarna.
Jag gjorde en fin hatt till Lars när han fick solsting!
Efter ca 2.5 timme var allt klart och vi kunde få åka och äta lunch, eftersom vi var i Whitefield så lockade en pizza och en kall god öl på Toscano i Forum mall. Dammet och skiten satt dock i hår, näsa och under fötterna, så inte kände man sig fräsh inte! Men efter en mycket god lunch var vi som nya igen. Jag undrar vad de stackars bärarna fick som lön.


Väldigt god vedugnsbakad pizza!
Kingsfisher öl!
Toscano restaurang!
På vägen hem stannade vi och handla bröd och mandel och choklad croissanter hos fransyskan och sen till New Frosty, där man handlar kött och fisk. Oxfilen skall vara jättefin och kostar 48SEK per kilo. Ganska OK eller? Nu håller vi tummarna att resterande pappersjobb görs klart så vi kan få möblemanget på fredag som bestämt.

No comments:

Post a Comment